Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Octavia s číslem 1.000.000 vyrobena !

Ladislav Čermák
Diskuze (0)
Dnes v 11 hodin se na 20 minut zastavila výrobní linka v novém montážním závodě v areálu mladoboleslavské Škody a přizvaní novináři se stali svědky slavnostního oživení milionté vyrobené Octavie.

Dnes v 11 hodin se na 20 minut zastavila výrobní linka v novém montážním závodě v areálu mladoboleslavské Škody a přizvaní novináři se stali svědky slavnostního oživení milionté vyrobené Octavie. Inkriminovaným exemplářem se stal kombík Ambiente s nejslabším turbodieselem, tedy 1,9 TDI 66 kW, vybavený Climatronicem, všemi nabízenými systémy jízdní stability a 16" koly z lehkých slitin. První metry s jubilantkou popojel osobně Karl Busching, člen představenstva, zodpovědný za oblast výroby a logistiky.

Z celkového počtu jeden milión vyrobených vozů řady Octavia připadlo 646 668 na verzi liftback a 353 332 na provedení Combi. Zákazníkům bylo dodáno 44 032 vozů s pohonem všech kol – Octavia 4x4 a Octavia Combi 4x4, 14 069 luxusních verzí Laurin & Klement a 13 286 sportovních provedení Octavia RS a Octavia Combi RS. Výrobu všech těchto speciálních modelů zajišťuje závod Škoda Auto ve Vrchlabí.

Automobil Škoda Octavia druhé generace bude mít oficiální výstavní premiéru 2. března 2004 v den zahájení mezinárodního ženevského autosalonu. První nové Octavie začnou autorizovaní prodejci Škoda Auto nabízet již začátkem léta letošního roku.

Vzhledem k dlouhodobému velkému zájmu zákazníků (v uplynulém roce dosáhl současný model Octavia rekordního prodeje 165 635 vozů), se bude Octavie první generace vyrábět dále souběžně s novým modelem.

Ladislav Čermák
Diskuze (0)