Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odlišný den jezdců týmu Pons

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Zcela rozdílné pocity měli po GP Austrálie jezdci týmu Pons – Alex Barros bojoval do posledního kola o vítězství, zatímco Loris Capirossi musel hned v úvodu závodu odstoupit pro technické problémy.

Zcela rozdílné pocity měli po GP Austrálie jezdci týmu Pons – Alex Barros bojoval do posledního kola o vítězství, zatímco Loris Capirossi musel hned v úvodu závodu odstoupit pro technické problémy.

Barros šel po startu do vedení, které držel po většinu závodu. V jeho závěru pak sváděl tvrdý souboj s Rossim, při zoufalé snaze dostat se vpřed ale vyjel z trati, nicméně předchozí náskok stačil k udržení druhého místa. „Po startu jsem se snažil ujet, protože jsem věděl, že mám malinko měkčí pneumatiku než Rossi. Vytvořil jsem si malý náskok, ale on mě později dojel. Když mě předjel, snažil jsem se jej následovat a několikrát jsem se pokusil vrátit na první místo. V posledních kolech jsem měl ale problémy se spojkou, kvůli tomu jsem měl i problémy při řazení. V posledním kole jsem jej chtěl předjet, ale ztratil jsem kontrolu nad strojem a musel jsem jet rovně. Alespoň jsem to dokázal ustát a dojel jsem druhý. Byl to skvělý závod a od chvíle, kdy jezdím na stejném stroji jako Rossi, máme stejný počet vítězství. V posledním závodu sezony se zase budu snažit vyhrát,“ řekl Barros.

Capirossi sledoval takřka celý závod v roli diváka, protože hned v úvodu musel odstoupit. „Nevím, co se stalo. Hrozně vibrovalo zavěšení předního kola a motorka se nedala řídit. Měl jsem jen dvě možnosti: zajet do boxů nebo upadnout. Jsem zklamán, protože na trati byly skvělé podmínky a měl jsem dobrý pocit. Myslím, že jsme mohli dosáhnout přinejmenším stejného výsledku jako Van den Goorbergh a možná jsme mohli bojovat i o stupně vítězů,“ neskrýval Capirossi své zklamání.

Bezprostředně po závodu tým ještě neznal přesnou příčinu Capirossiho problémů, technický ředitel týmu Antonio Cobas žádal o čas: „Loris nám řekl, že motorka vpředu hodně vibrovala, ale zvenčí není vidět žádný problém. Jsem si jistý, že půjde o nějaký zádrhel uvnitř přední vidlice, v příštích dnech to prozkoumáme, abychom problém odhalili.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)