Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazené Mitsubishi ASX na nových fotografiích

Michal Fokt
Diskuze (8)
Facelift Mitsubishi ASX se v Evropě začne prodávat co nevidět a Japonci na tuto skutečnost upozorňují uvolněním nových oficiálních fotografií.

Mitsubishi představilo po světové premiéře v New Yorku Evropě vylepšenou verzi svého SUV ASX v září na autosalonu v Paříži, ale jak jste mohli vidět v galerii, bylo poněkud skoupé na fotografie a tak jste museli vzít zavděk živými snímky, pořízenými přímo na stánku automobilky. Nyní si ale můžete konečně prohlédnout faceliftované ASX v evropské specifikaci na sérii oficiálních fotografií a lépe tak porovnat s dosavadní variantou.

Jak můžete sami vidět, změn doznal přední nárazník a maska chladiče, která se rozšířila a místo jednoduché čtyřúhelníkové je teď šestiúhelníková. Nové je i začlenění mlhovek do nárazníku, optika předních dvětlometů a auto má větší lakovanou plochu karoserie. Co se zádi týče, krycí skla zadních svítilen se kupodivu nezměnila, nový je ale zadní nárazník s odlišně situovanými odrazkami. Celkově se dá říci, že se ASX snaží vyhlížet méně jako SUV, působí uhlazeněji a "silničněji".

Interiér modernizovaného ASX dostal nový vzor čalounění, upravenou středovou konzolu a tlačítko ovládání volby pohonu všech kol AWC (All Wheel Control) místo stávajícího otočného ovladače 2WD/4WD/Lock. Po stránce technické Mitsubishi zmiňuje nové naladění zadní nápravy a obohacení nabídky motorů (benzinový 1,6 MIVEC/86 kW a turbodieselový 1,8 DI-D/110 kW) o slabší verzi zmíněného nafťáku, naladěnou na 85 kW.

Michal Fokt
Diskuze (8)
27. 11. 2012 07:58
Re: ta maska
Samozřejmě je důležitý vzhled, ale něco opravdu nepraktické by mě od koupi odradilo vzhled-nevzhled. Jinak ASX 1,8 D-ID jsem byl u prodejce projet minulý týden a docela fajn, těžko tomu něco vytknout (snad jen pískání turba) :yes:
Avatar - WinDiesel
27. 11. 2012 04:45
Re: ta maska
Ten slabší motor, pokud sebou přinese nižší cenu, by byl přínos docela velký. Asi bude v kombinaci 4x2, to jistě zákazníky (některé) může oslovit.
26. 11. 2012 21:45
Re: ta maska
nová maska je o ničem, je to moc uhlazené, teď už nebude tak vyčnívat, ale asi si ho už koupí i ti, komu se zdál design až moc výrazný, neměli na tu masku sahat! interiér je v poho, vše je na svém místě, akorát ty čudly na volantu potřebovaly zlepšit, su rád, že jsem koupil asx minulý rok, nad tadytím "zlepšeným" designem bych už váhal, auto se mě musí líbit! praktičnost je důležitá, ale až na druhém místě, mi neříkejte, že si někdo kupuje auto především podle toho, jak je praktické
26. 11. 2012 19:20
Re: ta maska
Celkem souhlas, také se mi líbí víc, nicméně, exteriér nebyl problém tohoto auta. Měli spíš něco udělat s interiérem, ten je o poznání horší a zoufale nemoderní. Vrchní část středového panelu by si zasloužila velkou pozornost, ať už vložená navigace (asi půjde lehko ven), ohromná 3 tlačítka pod ní a i středové výdechy topení. Volant by ušel a i kelímky kolem budíků bych asi přežil ;-)
26. 11. 2012 17:15
Re: ta maska
:yes: Souhlasím....Nebo třeba taky FL GLKčka ;-)