Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazený PT

Michal Fokt
Diskuze (15)
Chrysler PT Cruiser prošel faceliftem a dostal i nový motor.

Chrysler PT Cruiser prošel faceliftem a dostal i nový motor.

Retrospektivní PT Cruiser sice vypadá, že už je na trhu šedesát let, ve skutečnosti je to ale pouze pět a to je nejvyšší čas na omlazení. Příď dostala pozměněnou masku chladiče a poněkud zvláštní přední světlomety, s retrovzhledem moc nekoresponduje nárazník s obřími agresivními nasávacími otvory a kulatými mlhovkami. Snímky zadní partie zatím Chrysler neposkytl, vzadu však podle informací výrobce najdete také pár změn včetně spoileru zlepšujícího aerodynamiku. Mírné modifikace naleznete i v interiéru, Chrysler slibuje třeba i lepší odhlučnění kabiny. Turbodiesel 2.2 CRD disponuje nyní o 25 % větším výkonem než doposud – má nově 110 kW.

Podle dostupných informací se vylepšení neprojeví ve zvýšení ceny, ty by se měly pohybovat na stejné úrovni jako doposud. Inovace se pochopitelně dotknou i modelu PT Cruiser Cabrio.

V rámci faceliftu automobilka připravila pro vybrané trhy též speciální omezenou edici hatchbacku PT s názvem „Route 66“. Ta bude k dispozici výhradně v černé barvě nebo ve žluté Solar Yellow a bude se chlubit atraktivními pětipaprskovými 17“ litými koly, sníženým sportovním podvozkem, výraznějším zadním spoilerem, maskou chladiče v barvě vozu, chromovanou koncovkou výfuku a žlutými brzdovými třmeny.

Michal Fokt
Diskuze (15)