Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omniplus a Busstore: Služby pro busy

Ladislav Černý
Diskuze (0)
Společnost Evobus rozšiřuje své služby pro autobusové dopravce. Poslední je nabídka prověřených použitých vozidel.

Poprodejní služby do nedávno prezentované pouze pod značkou Omniplus se od loňského podzimu rozrostly o prodej použitých a prověřených vozidel Mercedes-Benz a Setra pod sekcí Busstore.

Školení řidičů

Značka Omniplus nabízí komplexní služby speciálně pro autobusy, dosáhla vynikajícího postavení na trhu díky svému zaměření na servisní pakety určené výhradně pro autobusy. K nim jsou přidávány další nové produkty jako školení řidičů a pokročilý koncept servisních smluv.

Důležitým přírůstkem v nabídce služeb je školení řidičů pro efektivní využití vozů. Během tohoto intenzivního školení u zákazníka se řidiči dozví o zabudovaných systémech vozu a jejich efektivním využití při jízdě. To platí nově i pro modely ve specifikaci Euro 6, které dovolují použití motorů v nižších a úspornějších otáčkách. Díky tomu budou řidiči schopni plně využít schopnosti pohonného řetězce a vědět o velkém bezpečnostním potenciálu moderních autobusů.

Fleetboard

Poprodejní služby nabírají na větším významu, protože servisní zázemí rozhoduje o spokojenosti dopravce i cestujících. Nonstop servis je dnes běžnou praxí u všech značek, mezi jednotlivými výrobci tedy rozhoduje rychlost servisního zásahu, jeho kvalita a samozřejmě také cena.

Ke snížení provozních nákladů slouží služba sledování vozidel Fleetboard, kterou lze snadno a aktuálně získávat data o jízdním stylu řidiče, spotřebě pohonných hmot a dalších vlivech na ekonomiku provozu.

Pakety pro Euro 6

Společně s přechodem produktového portfolia na Euro 6 představuje značka Omniplus nové servisní pakety BasicPlus a Premium. BasicPlus zahrnuje nezbytné údržbové práce v souladu s předepsanými úkony o údržbě a dále vybrané opravy související s běžným opotřebením vozu. Paket Premium navíc obsahuje všechny další servisní opravy vozu s přesně definovanými výjimkami v podobě výměny pneumatik či následků fyzického poškození vozu.

Použité autobusy jinak

Daimler Buses pokročil dál v rozvoji obchodu s použitými vozy a zkonsolidoval jej pod novou jednotnou evropskou obchodní značku Busstore. Všechny prodejny s použitými vozy nyní tvoří jednotnou evropskou síť. Jsou napojeny jedna na druhou a nabízejí široký výběr použitých autobusů značek Mercedes-Benz a Setra, ale i dalších výrobců. Sortiment zahrnuje touringové, meziměstské a městské autobusy i minibusy.

V Busstore se mohou zákazníci spolehnout na to, že jejich vozy byly řádně prozkoušeny. Busstore rovněž nabízí rozsáhlou škálu služeb. Dále je možné dohodnout se i na zpětném odkupu.

Obchod s použitými vozy závisí na důvěře. Zákazníci Busstore se mohou spolehnout na odborné znalosti největšího evropského výrobce autobusů, ať už jde o kvalitu poradenství po samotné vozy. Busstore rovněž vykupuje použité vozy jak na protiúčet, tak na otevřeném trhu a nabízí je potenciálním zákazníkům.

Celoevropská nabídka

Všechny použité autobusy nabízené k prodeji kdekoliv v Evropě najdete na nových evropských webových stránkách. Díky tomu mají zákazníci dokonalý přehled o nabídce použitých vozů v Evropě a těží z rychlého přístupu k ní a z transparentnosti obchodu.

V nové prodejně v německém Neu-Ulm již Busstore soustředil použité vozy všech značek. To znamená, že jednou ranou tak vznikla největší německá obchodní centrála pro obchod s použitými autobusy. V rámci značky Busstore však funguje v Evropě čtrnáct prodejních míst použitých autobusů Mercedes-Benz a Setra, jedno z nich se nachází i v Praze.

Při nákupu použitého autobusu lze využít služeb Mercedes-Benz Financial Services. Nový majitel vozidla získá tím přístup k nabídce oprav, údržby a prodeje náhradních dílů od značky Omniplus na více než 600 servisních místech v Evropě. Busstore také nabízíme pomoc při registraci vozu v jiné zemi včetně celního odbavení.

Náhradní díly on-line

K objednání a koupi náhradních dílů a příslušenství pro autobusy Mercedes-Benz nebo Setra v ověřené kvalitě slouží online prodej náhradních dílů na doméně Omniplus Busword. Zde lze nahlédnout do katalogů a zjistit dostupnost dílu. S vlastními kontaktními údaji je možné se přihlásit přes servisní portál Omniplus Service Portal.

Ladislav Černý
Diskuze (0)