Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel a Vauxhall: Pracují na zlepšení image

Tomáš Dusil
Diskuze (2)
Německá automobilka spolu s anglickou odnoží Vauxhall by ráda zlepšila svoji image v očích zákazníků. Informoval o tom britský Autocar.

Potřeba zlepšení vnímání veřejnosti je pro německo-britskou skupinu velice důležitá. Myslí si to nejen Tim Tozer, ředitel Vauxhallu, nýbrž i jeho kolega Mark Adams, který je odpovědný za design.

Podle Adamse jsou současné produkty Opelu a Vauxhallu na vysoké úrovni, nicméně motoristická veřejnost to občas zpochybňuje. „Spolu s Vauxhallem se budeme snažit navrátit oběma značkám dřívější lesk,“ dodal Adams.

Kontroverzní devadesátky

Příčinu úpadku obou značek hledejte v 90. letech. Na vině jsou tehdejší značné kvalitativní výkyvy. Jistě si vzpomínáte na Astru F vyráběnou od roku 1991 do 1997. Velmi moderní vůz a dobře jezdící, ale také reznoucí, s problematickými diesely či krátkou životností rozvodů nejen u zážehových motorů Eccotec.

Pravdou je, že od té doby se hodně změnilo a každá další generace Astry byla lepší, než ta předešlá. A dnes se jedná o skvělou volbu na poli ojetin. Žel lidé neradi zapomínají. Své o tom ví třeba italský Fiat či Alfa Romeo.

Podle Adamse oběma značkám ubližoval také fakt, že v nabídce chyběl výrazný stylový vůz. Tím je v současnosti model Adam, nicméně je otázkou, zda je to opravdu to, co image zlepší. Na rozdíl od MINI či Fiatu 500 je zcela bez tradice a křestní jméno zakladatele Opelu to nezachrání.

Hodně se očekává od nové generace Astry, které bychom se měli dočkat snad už na podzim tohoto roku. Má být o poznání více zaměřená na styl, přitom by ji neměla chybět ani praktičnost, očekávaná konzervativnější skupinou kupujících. A nezapomeňte. Astra se stále zlepšuje.

Tomáš Dusil
Diskuze (2)
Avatar - Honza Mička
10. 1. 2015 14:24
Re: Tozer, ne Trozer
Díky za upozornění ;-)