Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Astra Classic – místo narození Srbsko

Michal Otruba
Diskuze (1)

Druhá generace modelu Astra, nyní prodávána jako Astra Classic, se bude pro srbský trh nově montovat v závodě Zastava v Kragujevaci na montážních soustavách dodaných automobilkou Opel.

Dohodli se na tom Zoran Radojević, generální ředitel automobilky Grupa Zastava Vozila a Duncan Aldred, ředitel pro prodej, marketing a poprodejní služby General Motors Central and Eastern Europe. Pro Srbsko je to jistě velmi dobrá akvizice o čem svědčí i přítomnost podpředsedy srbské vlády Božidara Đeliće, ministra hospodářství a regionálního rozvoje Mlađana Dinkiće a ministr obchodu a služeb Predraga Bubala na tiskové konferenci konané u příležitosti oznámení tohoto projektu. Výrobní kapacita by se měla postupně zvyšovat až na konečných 10 000 vozidel v roce 2012.

„Opel má v Srbsku vynikající renomé a získá tak možnost nabízet zákazníkům atraktivní a spolehlivý rodinný automobil z domácí produkce za velmi konkurenceschopnou cenu,“ říká Chris J. Lacey, výkonný ředitel General Motors Central and Eastern Europe.

V srbské továrně Kragujevac se již rozběhly přípravy na novou akvizici, momentálně se plánují úpravy, které je nutné realizovat na výrobních zařízeních, aby i “srbská Astra Classic“ plnila standardy GM týkající se kvality a spolehlivosti.

Vozy značky Opel prodává v Srbsku 11 dealerů. Koncern General Motors, zastřešující v Srbsku značky Opel a Chevrolet, zvýšil na tamním trhu své prodeje během prvních šest měsíců roku 2007 o 93 procent v porovnaní se stejným obdobím roku 2006! Tržní podíl GM tak vzrostl na 10,6 %.

Michal Otruba
Diskuze (1)