Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Insignia: Odvětrávaní pro sedadla Premium AGR

Diskuze (11)
Opel nabízí pro Insignii paket Premium s ortopedickými sedadly Premium AGR s funkcí odvětrávání v sedadle řidiče.

Odvětrávaná sedadla byla do nedávna specialitou především lépe vybavených modelů prémiových značek. V posledních měsících však jsou i v ceníku Opelu Insignia. Rüsselsheimská automobilka nabízí tuto funkci pro řidičovo kůží čalouněné sedadlo.

Funkce odvětrávání je součástí paketu Premium. Ten se skládá z komfortních ortopedických sedadel a čalounění perforovanou černou nebo nově i hnědou kůží. Příplatek za tento paket pro výbavu Sport a u nás nenabízenou verzi Innovation je 2100 Euro (asi 50 tisíc Kč).

Ortopedická sedadla mají certifikát německého hnutí za zdravá záda AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.). Sedadla si získala toto ocenění díky širokému rozsahu nastavení (270 mm podélně a 70 mm svisle), posuvné opěrce pod stehny, bederní opěrce nastavitelné ve čtyřech směrech a možnosti nezávisle nastavit sklon spodní a horní části opěradla.

Sedadla AGR je možné objednat i do modelu Astra a nové generace MPV Meriva. Zde stojí 390 Euro (asi 10 tisíc Kč) pro řidiče nebo 685 Euro (asi 17 tisíc Kč) pro obě přední sedadla.

Diskuze (11)
Avatar - Ricardo
26. 7. 2010 00:44
Re: Pokrok
No tam taky a ještě hůř...
25. 7. 2010 19:30
njn
u Mondea jsou odvetravana sedadla mozna jiz od predesle generace a to i pro spolujezdce a mozne kombinace nyni jsou vetrane sedadla s latkou, s alcantrou a taky s kůží :D:D
25. 7. 2010 17:35
clanek mimo misu
potvrdzujem ze odvetravanie islo uz u vectry, rovnako u insignie od zaciatku vyroby. o co islo autorovi clanku :-)
25. 7. 2010 16:26
žádná novinka
Jak už napsal RRAAFF, odvětrávání bylo možné už i ve Vectře. Jinak jsem ale zjistil, že pokud někdo nemá rád kůži (jako třeba já) a přitom chce odvětrávaný sedačky, nezbude mu nic jiného, než koupit Mondeo. Odvětrávaný sedačky už dnes umí kdekdo, ale jen Ford je nabízí i v kombinaci s látkovými sedačkami... A přesně tudle kombinaci mám a nemůžu si to vynachválit! :yes:
Jinak mě překvapuje, že Opel to odvětrávání nabízí jen pro řidiče. Copak spolujezdci nemají nárok na nezpocená záda??
Avatar - salamoon
25. 7. 2010 16:20
Re: Pokrok
no lebo do perforovanej koze to nezapada ze... >:D