Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel: litá kola s výměnnými kryty

Libor Zezulka
Diskuze (87)
Také vám krvácí srdce při pohledu na poškrábaná litá kola, ale nechcete investovat do opravy či nových kol? Opel má pro vás řešení.

Opel chce ulehčit peněžence všech motoristů, kteří si potrpí na naleštěná litá kola bez škrábanců. Když při parkování neodhadnete vzdálenost a špatně natočíte volant, zanechá obrubník na vašich naleštěných kolech nesmazatelnou stopu v podobě hluboké, nevzhledné rýhy. V tomto případě nezbývá, než nechat povrch opravit, což nestojí málo, vážnější případy si mohou žádat dokonce výměnu kol.

Německý Opel vymyslel způsob, jak v takových situacích snížit částku za opravu na méně než třetinu. Stačí automobil postavit na ocelová, například pěti paprsková, kola a navrch připevnit ozdobné kryty. Opel slibuje, že rozdíl mezi tradičními litými koly ani při podrobnějším zkoumání nepoznáte, oprava však bude mnohem jednodušší a levnější. Stačí uvolnit šrouby, připevnit kryt a kola budou zase jako nová.

Odborníci Opelu věří, že toto řešení nepoznamená jízdní dynamiku, i když jsou ocelová trochu těžší než litá. Výhoda ozdobných krytů také spočívá v tom, že neupadnou za jízdy a zloději s nimi budou mít mnohem méně práce. Líbí se vám nápad Opelu?

Po návratu z frankfurtského autosalonu zveřejníme rozsáhlou přílohu čítající okolo 1500 fotografií, zajímavá videa, čtivý popis novinek či plakáty. Na výstavišti pro vás vyfotografujeme také krásné modelky a možná se dočkáte i nějakého překvapení. Nezapomeňte proto sledovat Auto.cz.

Zde se můžete podívat na předchozí autosalony:

Libor Zezulka
Diskuze (87)
1. 9. 2005 20:30
Re: ASI JE MOŽNÉ
Tohle si Yaroukhu šeptej večer do pytlíku na cvičky :no:
1. 9. 2005 17:34
Re: Doba plastová V. – Homo Plasticus
>:D Jízda jako horor... tak to je parádní postřeh ;-) :yes: :yes:
1. 9. 2005 17:31
Re: Poklice na lity kola?
>:D :yes:
1. 9. 2005 17:28
Re: Najdu si cestu
>:D