Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Movano: S nižší spotřebou paliva

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Opel Movano se podobně jako sesterský Renault Master dočkal úprav, které mají přispět k hospodárnějšímu provozu.

Opel Movano je v současnosti na trhu ve své druhé generaci, jejíž prodej se například na českém trhu rozběhl v červnu roku 2010. Největší užitkový model německé automobilky je stejně jako v případě první generace dvojčetem Renaultu Master a je výsledkem společného vývoje obou automobilek, zatímco výroba probíhá u Renaultu ve Francii.

Změny provedené v letošním roce u Opelu Movano se týkají motoru 2,3 CDTI s výkony 74 kW (100 k) a 92 kW (125 k). K snížení spotřeby paliva až o 9 % oproti dosavadním stejně výkonným verzím mají přispět úpravy olejového čerpadla, převodovky a použití pneumatik s nižším valivým odporem.

Opel uvádí pro obě výkonové verze u dodávkového provedení s karoserií dlouhou 5048 mm a vysokou 2496 mm a s pohonem předních kol spotřebu paliva v kombinovaném cyklu 7,8 litru na nafty na 100 km. V případě stejně dlouhého osobního provedení s karoserií vysokou 2307 mm je uváděna spotřeba 7,2 litru na 100 km.

Kromě úprav provedených na pohonné jednotce byla věnována pozornost i prostoru pro posádku. Pro Movano bude od letošního roku k dispozici autorádio s CD i MP3 přehrávačem a rozhraním Bluetooth. V nabídce příplatkové výbavy je nový navigační systém TomTom s čtečkou karet SD.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)