Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel: Nové využití historické továrny v Rüsselsheimu

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Představitelé automobilky Opel na dnešní tiskové konferenci v Rüsselsheimu oznámili odprodej velké části historických budov továrny v centru Rüsselsheimu developerské společnosti Bauwert Property Group.

Po vybudování nového závodu Opel na západním okraji města, zůstaly totiž prostory staré továrny, jejíž některé části pocházejí až z roku 1911, v atraktivní lokalitě nevyužité.

Stavební konsorcium převzalo velkou část bývalých výrobních provozů v oblasti mezi železničními tratěmi a ulicemi Marktstrasse a Weisenauer Strasse a také komplex budov jižně od železničních tratí.

V plánovaném centru, nazvaném „Opel Forum“, vystaví Opel svoji bohatou kolekci historických modelů, další prostory budou nabídnuty k pronájmu především pro kancelářské využití. Společnost Bauwert počítá s výstavbou nákupního centra, hotelu, restaurací a zábavních podniků. Ve vytipovaných částech celého komplexu budou umístěny soukromé sbírky historických automobilů a motocyklů, se kterými se bude i obchodovat.

Opel vlastní kolekci více než 300 veteránů, přičemž nejstarším exponátem je automobil z roku 1899. Vedle sériových modelů nechybí ani závodní verze, designové studie, prototypy a motocykly.

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
26. 7. 2007 01:55
No jistě...
Jedině jako věčná tomba pro Opel Blitz! Nejlepší Opel všech dob (i před Kristem). ;-) >:-[]