Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pick-Up X: Jak by mohl vypadat novodobý pracant od Opelu?

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Evropská nabídka pick-upů se v posledních měsících rozrostla o několik zajímavých kousků. Opel zatím nic podobného neplánuje, ale kdyby ano, výsledek by vypadal nějak takhle.

Vizi pick-upu německé automobilky zhotovil Kleber Silva a představil ji na svém účtu Behance. Nese název Colorado, čímž odkazuje na pick-up dříve sesterské značky Chevrolet. To však bylo ještě v časech, kdy Opel spadal pod hlavičku General Motors.

Nyní už je automobilka součástí seskupení PSA, tudíž jsme si tenhle pracovní stroj interně nazvali Pick-Up X. Pochopitelně jde o odkaz na čerstvou vlnu sportovně-užitkových vozů z posledních měsíců – Mokka X, Crossland X a Grandland X.

Pick-upy jdou v poslední době do módy a Evropané mají stále širší možnost volby. Namátkou vzpomeňme modely Navara, Alaskan, Amarok, Fullback či třídu X od Mercedesu. Opel do této kategorie aut v novodobé éře necílí, alespoň ne zatím.

Díky návrhu šikovného grafika ale vidíme, jak by pick-up z dílny německé automobilky mohl vypadat. Připravil pouze vizualizaci přídě, na níž je znát značná inspirace Grandlandem X, největším SUV v nabídce Opelu.

Nicméně pokud byste měli zájem o pick-up od skupiny PSA, možnost existuje! Je ovšem značně komplikovaná. Francouzský Peugeot nabízí model se všeříkajícím názvem Pick Up, avšak jen na vybraných trzích v Africe. Nemusíte ale zoufat, designem i zpracováním interiéru tohle auto místo novoty připomíná spíše devadesátky.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - Bubáq
19. 11. 2017 14:21
Dobrý den, pane Kolmane!
Rád bych se vyjádřil k Vašemu článku: oceňuji, že jste věnoval svůj talent a kus svého - snad zdárného- života tomu, abyste nás informoval o něčem, co se nestane. A pokud se (možná) stane, pak určitě nikoliv tak, jak popisujete. S pochopením tuto zprávu o jakémsi klonu PSA do podoby Opelu beru jako výplň pro nudné nedělní odpoledne. Ostatně, každý se nějak živí, a pokud svým konáním nenarušujete klid, pohodu a bezpečí ostatních osob (rodinných příslušníků, sousedů, spolupracovníků, spoluobčanů voličů a pod.), ať si prosím každý dělá, co se mu zlíbí.
Ale prosím Vás o laskavé pochopení: s články tohoto obsahu, s kresbami tohoto druhu, si laskavě raději utřete svůj ctěný zadek a nezaplevelujte jimi veřejný prostor. An i v neděli odpoledne.