Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel přiveze do Frankfurtu 4 světové premiéry

David Bureš
Diskuze (11)
Podobu Astry GTC, Zafiry Tourer a Comba už známe. Jak ale bude vypadat čtvrtý Opel pro letošní IAA?

Na stánku Opelu na letošním frankfurtském autosalonu se můžeme těšit na čtyři světové premiéry. Zatímco vzhled tří nových automobilů – Astry GTC, Zafiry Tourer a Comba – německá automobilka už odhalila, podoba čtvrtého vozu zůstává neznámá. Na zářijovém IAA se můžeme těšit také na rozšíření ekologické řady ecoFlex.

Opel zatím neuvedl bližší informace o chystaném konceptu. Pouze tvrdí, že se bude jednat o experimentální vozidlo objevující novou interpretaci hnacího ústrojí. Zřejmě se tak můžeme těšit na studii s hybridním či elektrickým pohonem.

Automobil bude představen 13. září 2011na prvním novinářském dni letošního frankfurtského autosalonu.

Třetí generace MPV Zafira, nově s přívlastkem Tourer, bude vybavena inovovaným variabilním sedadlovým systémem Flex7, který nově zahrnuje trojici samostatných sedadel místo lavice ve druhé řadě a dvě sedadla ve třetí řadě. Sedadla ve druhé řadě je možno v podélném směru individuálně posunovat v rozsahu 210 mm.

Obchodním označením Tourer se má nová Zafira odlišit od druhé generace, která bude nadále prodávána jako levnější alternativa.

Nový Opel Astra GTC si vezme to nejlepší ze svého stejnojmenného předchůdce – nebude jen třídveřovou verzí Astry, ale nabídne výrazně jiný charakter. Ten nebude tentokrát založen jen na jiném designu, ale i značně rozdílném podvozku.

GTC dostane konstrukci HiPerStrut, která se v Evropě zatím používá jen u Insignie OPC. Při použití stejných montážních bodů má tato náprava ve srovnání se zavěšením MacPherson v běžné Astře o 44 % menší zmenšený příklon rejdové osy a o 46 % zkrácený poloměr rejdu. To zlepšuje vedení kola, omezuje reakce nápravy na přidání plynu v zatáčce (torque-steer) a zlepšuje schopnosti vozu v zatáčkách.

Nová generace Opelu Combo už nevychází z modelu Corsa, ale z Fiatu Dobló. Zásadní změny v designu karoserie představuje pouze nová maska chladiče a přední nárazník.

Opel Combo bude nabízen v osobním provedení s pětimístným nebo sedmimístným interiérem. Dodávková verze bude k dispozici s rozvorem náprav 2.755 mm nebo 3105 mm. Celková délka je 4,39 m a 4,74 m. Pro užitkovou verzi budou v nabídce dvě výšky střechy – 1,85 m a 2,10 m.

Ekologická řada ecoFlex se rozšíří o sedm nových modelů – Agilu s litrovým motorem, Merivu s 1,3 CDTI, Astru s turbodieselem 1,7 CDTI (96 kW), Insignii s benzinovým 1,4 Turbo (103 kW) a Insignii s 2,0 CDTI, které doplní ekologické varianty nově představené Astry GTC a Zafiry Tourer.

Na stánku Opelu se opět objeví i elektromobil s prodlouženým dojezdem Ampera, jehož hlavním úkolem bude připomenout, že jeho prodej začne na evropských trzích na konci letošního roku.





David Bureš
Diskuze (11)
17. 8. 2011 21:03
Re: Nová Zafira
Vybral si presne ten pohľad, z ktorého podľa mňa nevyzerá najlepšie. Vynikne tu mohutná masa plechu okolo zadného kolesa, opticky podporená prelismi zo zadného čela aj z boku auta.
17. 8. 2011 16:14
Re: celne sklo
podobne sklo ma aj c4 picasso. Na zatienenie ma posuvne clony nad hlavou vodica a spolujazdca
17. 8. 2011 15:29
Re: celne sklo
To protažené (panoramatické) čelní sklo, bude určitě jen za příplatek, takže nebude problém mít klasické čelní sklo. :-!
17. 8. 2011 15:21
Re: Nová Zafira
Tady je pár fotek Zafiry v bílé barvě z reálného provozu:

[odkaz]

nejlepší je asi z tohoto úhlu:

[odkaz]

:yes:
17. 8. 2011 12:26
celne sklo
Zafira sa mi paci, tie bumerangy moc nie, ale uvidime ako to bude vyzerat nazivo. Trosku co mi vadi, je to celne sklo, ze na obrazku je pretiahnute az nad hlavy v predu sediacich. KLudne by som do toho auta za 2-3 roky siel ked predam svoj novy s-max :-)