Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel se do vyšší třídy vrátí s crossoverem

Dan Vořechovský
Diskuze (5)
Model Opel Omega, jehož výroba byla ukončena v roce 2003, dostane svého nepřímého nástupce. Typově však půjde o jiný vůz, neboť Opel chce představit crossover vyšší třídy.

Bývalý šéf automobilky Opel a současný šéf General Motors pro Evropu Carl-Peter Forster německému deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung prozradil, že se Opel vrátí do segmentu vyšší třídy. Je již rozhodnuto, že Opel bude nabízet vůz, který bude o třídu výše než současný vlajkový model Vectra. Podle Forstera Opel stále ještě pracuje na konceptu a „dolaďuje“ ho. Základem vozu bude platforma s pohonem zadních kol použitá u různých modelů značky Cadillac (plánováno je použití i u australského Holdenu). Nový vůz vyšší třídy by se měl na trh dostat nejdříve v roce 2009. Podle dřívějších informací automobilky však nepůjde o „prostou“ limuzínu, avšak o crossover, který by měl kombinovat vlastnosti minivanů, vozů třídy SUV a vozů v provedení kombi.

Předseda podnikové rady Opelu Klaus Franz navíc pro německý magazín auto motor und sport uvedl, že se bude nový model vyrábět v Rüsselsheimu. Podle Franze automobilka počítá s tím, že by se měl odbyt pohybovat v rozmezí od 15 do 20 tisíc kusů ročně.

Dan Vořechovský
Diskuze (5)
13. 9. 2007 11:00
Re: crossover
Omegu jsme měli dřív, taky Omega A 1987 1,8 66kw ;-) (ještě karburátor) a velká spokojenost, i ta koroze nebyla strašná (jen zadní podběh). Nevýhodou bylo, že nemohla Natural, čili vždycky to bylo zdržení s těma aditívama :-). Tu jsem před 6lety zrušil o strom (tak 65-70km/h tacho do stromu) a nic se mi nestalo kromě zlomenýho prstu, zachránila mi život. Pak jsme měli chvilku Lagunu půjčenou, pak půjčenou chvilku Omegu A 2,0i automat a taky, snad přes 400tkm(bylo zaseklý počítadlo někde na 350tkm) a jela báječně (akorát už byla dost rezlá). Taková malá Omegová historie. Já bych bral Omegu A Lotus, ovšem to jen jako druhý auto( neměl bych to srdce s tím jezdit v zimě a v dešti) a navíc stojí 22000 Eur, což je celkem drahé druhé auto >:D
Avatar - ManInBlack
13. 9. 2007 08:32
Re: crossover
Že jo. Raději bych taky klasickou limuzínu. My máme Omegu A a nemůžeme si jí vynachválit. Nepočítám-li rezivění, protože A ještě nemá pozink. S těma crossoverama mě už vyloženě se*ou (tímto se administrátorům omlouvám za vulgarismus).
Avatar - sargis
12. 9. 2007 14:48
Re: crossover
No, bud sme na auta typu Signum, Vel Satis, Avantime ci trieda R este nedozreli, alebo ich jednoducho nie nie treba, hlavne vo vyssej strednej. U Opla ide o riadny risk.
12. 9. 2007 10:14
crossover
Chválím zadní pohon, do vyšších tříd se hodí. Ovšem to už dnes není ve vyšších třídách zájem o klasický sedan a kombi? Proč všechno dneska je na bázy crossoverů?