Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel testuje novou Corsu, prodávat se začne letos

Diskuze (1)
Na pařížském autosalonu by se v září měl představit výrazně modernizovaný Opel Corsa.

Opel pravděpodobně ještě nechystá zcela novou generaci, maskování přídě totiž naznačuje, že se jen výrazněji faceliftuje současný model. Předpokládá se, že Corsa dostane příď podobnou menšímu modelu Adam a modernizovaný interiér s novou generací multimediální výbavy.

Pod kapotou se objeví nové motory splňující normu Euro 6. Benzinový tříválec 1.0 Turbo má 66 nebo 85 kW, nový čtyřválec 1.4 Turbo pak 110 kW – právě toto jsou nejžhavější kandidáti na nasazení v Corse. Dnes jejich místo v nabídce zaujímá atmosférická a přeplňovaná čtrnáctistovka starší generace. Vrcholný turbodiesel 1.7 CDTI s 96 kW se od konce roku 2013 již nevyrábí, nicméně Opel má v záloze zcela nový motor 1.6 CDTI o výkonu 81 a 100 kW.

Prototyp na přiložené fotografii ve Švýcarsku vyfotil a přes facebookový profil Auto.cz do redakce poslal náš čtenář Vláďa R., kterému touto cestou děkujeme.

Diskuze (1)
Avatar - Auto CZ
4. 6. 2014 20:55
Opelo nič nové nepripravil
Aká nová Corsička? Zas je tu len mierne upravená vyškerená stará slečna. Tej už nepomôže žiadna botulotoxínová injekcia, ale paradox, že to stále niekto aj kupuje. Je to zrúda na entú, ešte väčšia skladačka, ako koncernové fabky, Polopola a incoibizy... Na yt je video interiéru, mám dojem, že sa warburgári inšpirovali u fiatky. Prístrojovka pripomína Punto z roku 98, ale vážne >:D