Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel v Paříži 2006

Vitek
Diskuze (4)
Významnou událostí na stánku Opelu byla světová premiéra crossoveru Antara, dlouho očekávaného nástupce Frontery.

Pětimístná Antara vybavená variabilním systémem uspořádání zavazadlového prostoru Flex-Fix má vnější rozměry 4575/1850/1704 mm, takže se půdorysem příliš neliší od osobního auta. Aktivní systém pohonu všech kol s elektrohydraulickým diferenciálem spojuje výhody úsporného předního pohonu s pohonem všech kol za horších adhezních podmínek. Bezpečnostní výbava Antary obsahuje čtyřkanálové ABS, ESP a DCS (Descent Control System) pro bezpečné sjíždění svahů nez nutnosti šlapat na brzdový pedál. Nabídka motorů zahrnuje zážehový čtyřválec 2,4 Ecotec (103 kW, 220 Nm), spojený s pětistupňovou manuální převodovkou a vidlicový šestiválec 3,2 Ecotec (167 kW, 297 Nm), spolupracující s pětistupňovým automatem. Příznivci nafty sáhnou po dvoulitrovém turbodieselu CDTI s výkonem 110 kW a točivým momentem 320 Nm, s nímž Antara dosahuje kombinované spotřeby 7,5 l/100 km. Pro turbodiesel jsou k dispozici oba druhy převodovek.

Čtvrtá generace Corsy právě přichází na trh a Opel již registruje více než 70 tisíc objednávek, což znamená nejúspěšnější přijetí modelu v historii značky. Pozornost k této novince, která přichází s výrazně odlišně tvarovanou tří- a pětidveřovou verzí a nabídkou tří zážehových i turbodieselových motorů, měl přitáhnout zvláštní koncept sportovní dodávky CorsaVan, vycházející z třídveřové Corsy s turbodieselem 1,3 CDTI o výkonu 66 kW a s šestistupňovou převodovkou. Agresivní exteriér se 17-palcovými koly doplňuje sportovní podvozek a interiér s koženými sedadly.

Na vrchol špičkových sportovních modelů Opel s příponou OPC se nově postavila Vectra OPC, která od nynějška dostane výkonnější motor. Přeplňovaný vidlicový zážehový šestiválec 2,8 litru s proměnným časováním ventilů nyní dosahuje výkonu 206 kW (původně 188 kW), což sedanu umožňuje zrychlit z 0 na 100 km/h za 6,3 sekundy (kombi za 6,5 s), přičemž nejvyšší rychlost obou verzí je elektronicky omezena na 250 km/h.


Vitek
Diskuze (4)