Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Vectra Caravan - první fotografie

Ondřej Láník
Diskuze (19)
Nový Opel Vectra Caravan bude oficiálně veřejnosti prezentován na podzimním frankfurtském autosalonu, již nyní však pro vás máme první fotografie...

Nový Opel Vectra Caravan bude oficiálně veřejnosti prezentován na podzimním frankfurtském autosalonu. Krátce na to, letos v říjnu, by se měl dostat k prvním zákazníkům, nejdříve na domácím německém trhu.

4,82 metru dlouhé kombi má nabídnout až 1850 l zavazadlového prostoru a téměř 2 metry dlouhou ložnou plochu při sklopených zadních sedadlech. To činí z Vectry druhé největší kombi na trhu, větší je jen Mercedes třídy E. Rozvor 2,83 m shodný s novým Opelem Signum nabídne dostatek prostoru i na zadních sedadlech.

Velký zavazadlový prostor bude možno vybavit oddělovacími přepážkami a sítí, které tak rozdělí velký prostor resp. zabezpečí předměty proti nežádoucímu pohybu. Zadní sedadlo je dělitelné v poměru 60:40. Ani u Vectry Caravan nechybí Travel asistent, dodávaný do Signumu. Tato multifunkční konzola se montuje mezi dvě krajní zadní sedadla a ukrývá dva výklopné stolečky, chladničku (na šest plechovek s nápoji), držáky šálků s nápoji, odpadkový koš, držák DVD přehrávače, ovládací panel audiosystému Twin Audio a dvě 12 V zásuvky.

Za příplatek bude mít nové kombi dálkově elektricky ovládané zadní výklopné víko, které je možno aretovat v několika polohách nebo dálkově uzavřít, dále inteligentní světla AFL (Adaptive Forward Lightning) a klimatizovaná sedadla.

Pod kapotou bude jeden ze čtyř zážehových a dvou vznětových motorů. Základ tvoří benzínová 1.8 (92 kW), dále je k dispozici motor s přímým vstřikováním benzínu 2.2 (114 kW), přeplňovaný dvoulitr 2.0 Turbo (129 kW) a šestiválec 3.0 V6 (155 kW). Ceny v Německu budou začínat asi na 23000 euro.

Ondřej Láník
Diskuze (19)