Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel vylepšuje pětileté záruky na nové vozy

Vitek

Opel zavádí tři nové prodloužené záruky, které mají totožnou dobu platnosti: 5 let, nebo 150 000 kilometrů. Zásadním momentem je plná úhrada ceny práce i použitých náhradních dílů – při záruční opravě se tedy zákazník nemusí nijak podílet na nákladech opravy.

Základní bezplatná záruka Basic Flexi se vztahuje na motor, převodovku a rozvodovku. Její součástí je také odtah havarovaného vozu do nejbližšího Opel servisu zdarma v celé Evropě.

Za příplatek lze pětiletou garanci rozšířit například na palivový a chladicí systém, brzdy, pohonné hřídele, řízení, bezpečnostní systém airbagů a pásů, klimatizaci, elektrická zařízení a zařízení na odvod plynů. Cena rozšířené záruky Full from start se liší podle na modelu, třeba pro Corsu stojí 6.166 Kč, na Astru 6.566 Kč a na Insignii 12.941 Kč (všechny ceny bez DPH). Zákazník získá i rozšířenou evropskou asistenci, která kryje odtah po havárii či při poruše vozu, přepravu celé posádky a zavazadel nebo poskytnutí náhradního vozu či ubytování. Dovozce předpokládá, že právě o tuhle záruku bude největší zájem.

Třetí verze prodloužené záruky Flexi Komplet se vztahuje speciálně na užitkové modely Opel Combo, Vivaro a Movano. Krytí je podobné jako u záruky Full from start, ale ještě více zohledňuje specifika provozu užitkových vozů.

Vitek