Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel zvýšil prodeje o 30%

Ondřej Láník
Diskuze (5)
V nejbližších dnech budou zveřejněny výsledky prodejů automobilů v České republice za první pololetí letošního roku. Už nyní je jasné, že u Opelu jsou spokojeni.

O více než 30% zvýšil Opel prodej vozů v Čechách a na Slovensku oproti srovnatelnému období loňského roku. Zatímco v loňském roce za prvních šest měsíců prodal 4626 vozů, v letošním prvním pololetí se prodej vyhoupl na úctyhodných 6019 aut. Velký podíl na tomto úspěchu má prodej minivanu Agila, jehož prodej vzrostl meziročně téměř pětinásobně. Jednatřicetiprocentní navýšení prodejů zaznamenala Astra, jejíž modelové řady tvoří nejsilnější segment z celkového portfolia značky. U zákazníků bodovala i nová, kritikou chválená, Vectra ve verzích sedan i GTS s více než dvojnásobným meziročním nárůstem prodeje a zájem je i o špičku modelové řady – Signum – kterou v prvních dnech po uvedení na trh zakoupilo již několik desítek zákazníků. Vysokou oblibu zákazníků získala i flexibilní Meriva s dvěmi stovkami prodaných vozů. Opel zaznamenal prudký vzestup i v segmentu užitkových vozů, kdy v polovině roku již prodal téměř 70% celkového loňského odbytu.

Frank Grimmling, generální ředitel Opel C&S, k výsledkům dodal: „Výsledky nás pochopitelně velmi těší, neboť jsou výsledkem usilovné práce celého týmu, žádané nové modelové nabídky a zejména zvýšeným akcentem na kvalitu vyráběných vozů, což zákazníci oceňují nejvíce. Naším záměrem bylo překonat hranici pěti procent podílu na trhu, což se nám podařilo. S velkým optimismem hledíme do blízké budoucnosti, kdy ještě v letošním roce na trh uvedeme kupř. nové úsporné a přitom výkonné motory, velmi očekávanou Vectru Caravan a invovanou Corsu.“

V nejbližších dnech, jakmile získáme přesná data, zveřejníme podrobnou analýzu prodeje automobilů v ČR za první polovinu roku 2003.

Na závěr ještě otázka do diskuze. Myslíte si, že nové modely – Meriva, Signum, Vectra Caravan , a připravovaná nová Astra - přinesou Opelu lepší časy nebo dokonce vítězství na trhu nad odvěkým rivalem Volkswagenem ?

Ondřej Láník
Diskuze (5)