Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Oprava podlahy v Corvette National Museu vyjde na 69 milionů Kč

Jan Mička
Diskuze (0)
Corvette National Museum si dělá z propadlé podlahy dobrou atrakci. Jáma se nakonec zasype a práce budete moci sledovat online.

Není to poprvé, co za poslední dobu píšeme o neštěstí v Corvette National Museu. Stalo se 12. února letošního roku, přičemž na dně hluboké jámy zůstalo uvězněno osm vzácných exemplářů. Aut je pochopitelně škoda, ale spíše než na citovou hodnotu začalo vedení muzea myslet na tu finanční.

Ostatně to dá rozum – když se někde něco stane, zvedne se zájem veřejnosti. Výdělky muzea začaly stoupat, přičemž se zvažovalo o zabezpečení okolí díry v podlaze, ovšem s tím, že se do ní některé exempláře vrátí. Panečku, to by byl vývar...

Jenže nakonec prý bude všechno jinak. Nevíme, jaké okolnosti k tomu přispěly, ale zdemolovaná auta, která se propadla do devítimetrové jámy, zůstanou na svobodě. Podle posledních informací se chystá muzeum dvanáct metrů široký kráter zpevnit a poté zasypat čtyřmi tisíci tunami kamene. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby celá rekonstrukce nestála 3,2 milionu dolarů (asi 69 milionů korun). Muzeum navíc plánuje, že celý průběh oprav bude přenášet online na internet, o zpoplatnění připojení se však nemluví.

Pokud se budete pohybovat v okolí Bowling Green v Kentucky, rozhodně doporučujeme návštěvu zmíněného muzea. Už kvůli tomu, že na hezkou Corvette se vždycky rád podívá snad každý, ale také proto, že až do 9. listopadu si budete moci prohlédnout místo motoristické katastrofy. O den později se totiž začne s rekonstrukcí podlahy.

Jan Mička
Diskuze (0)