Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Oslavit stoleté výročí pořádným supersportem? BMW řeklo ne.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Příští rok bude mnichovská automobilka BMW slavit stoleté výročí svého vzniku. Při té příležitosti by člověk očekával speciální modely. Ty možná přijdou, plnotučný supersport však mezi nimi prý nebude.

Zvěsti hovořily o tom, že sto let automobilky BMW bude oslaveno zcela novým supersportem s osmi či deseti válci. Šéf vývoje BMW Klaus Fröhlich však v rozhovoru pro Auto Motor und Sport řekl, že nic takového jako supersport v plánu není. BMW mělo v historii pouze jediný vůz, který lze za pravý supersport považovat, a to model M1, přičemž tak to prý zůstane i nadále.

Nový sportovní vůz však Fröhlich nevylučuje. Ve hře je údajně elektrický supervůz, což je ale spíše píseň budoucnosti. Není prý totiž žádoucí řídit sportovní automobil, který působí jako náklaďák. BMW tedy bude chtít použít menší a lehčí baterie.

Pokud tedy chcete sportovní BMW, bude vám muset stačit hybridní gran turismo i8, případně jeden z modelů divize M.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
8. 12. 2015 12:22
Elektrický supervůz
Moc bych se neradoval se Suprou,jelikož to bude taky Ekosporťák... ;-\ .Osobně si myslím,že si nemůsíme dělat žádné iluze o supersportu.BMW i Toyota vidí pouze do daleké budoucnosti,kde není místo pro čistokrevný supersport,ale jen pro Hybridní sportovce ve stylu I8.....
7. 12. 2015 23:54
Re: Elektrický supervůz...
Nejlepsi novy model BMW pro pristi rok se bude jmenovat Supra:)
7. 12. 2015 18:40
Elektrický supervůz...
... si strčte tam, kde slunce nesvítí. Udělejte to co umíte, následovníka M1 i třeba v retro stylu ;-) :yes: