Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PACCAR: Nový výrobní podnik DAF bude v Brazílii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost PACCAR má v plánu vybudovat brazilský montážní závod DAF na pozemku o velikosti 500 akrů ve městě Ponta Grossa ve státě Paraná.

Společnost PACCAR investuje 200 milionů dolarů do nového montážního závodu DAF v Jižní Americe. Podle vedení společnosti je v Ponta Grossa ve státě Paraná dostatek pracovních sil a výhodná je i blízkost ostatních strategických dodavatelských partnerů a přístavu Paranaguá.

Výstavba montážního závodu na rozloze 30.690 m2 má podle projektu začít ještě v letošním roce a otevření je naplánováno na rok 2013. Nový závod bude určen k montáži vozů DAF modelových řad LF, CF a XF pro jihoamerický trh.

Roční prodej vozidel v kategorii nad 6 tun činí na brazilském trhu 170.000 vozidel a počítá se s tím, že v následujících letech ještě poroste. V novém výrobním závodě má při plné produkci pracovat přes 500 zaměstnanců a další nová pracovní místa mají vzniknou u dodavatelských firem.

Společnost PACCAR při výstavbě závodu a plánování infrastruktury spolupracuje se státními i místními organizacemi. Vedení očekává, že výrobní závod naváže úzké vztahy i se Státní univerzitou v Ponta Grossa, Federální technickou univerzitou v Paraná a s ostatními technickými školami, které budou poskytovat stálé příležitosti ke vzdělávání zaměstnanců.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Bubáq
21. 9. 2011 08:53
... a tak držím palce,
aby se Tatra k tomuto projektu připojila! Lepší podmínky pro vstup na brazilský trh si nemůže přát.