Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pagani Cinque, Ferrari Enzo, Koenigsegg... I taková auta potkáte v Číně

David Bureš
Diskuze (5)
V čínském Klubu sportovních aut je v současnosti registrováno zhruba 700 vozů, nechybí mezi nimi ani opravdové rarity.

Jedním z nejdůležitějších trhů pro mnohé výrobce luxusních a sportovních automobilů se v posledních letech stala Čína. Počet sportovních aut tu každým měsícem roste, a to nemluvíme jen o „nějakém obyčejném“ Porsche 911 nebo BMW M3, ale také o opravdových exkluzivitách. Přiložené video ukazuje, jaká auta v Číně také jezdí.

Snímek prezentuje místní Klub sportovních automobilů (SCC), jakýsi ekvivalent českého Klubu sportovních aut. Podobně jako ten český, i čínský klub pořádá pro své členy několik akcí ročně, například jízdy na místních závodních okruzích.

Ve videu vystupují vybrané vozy členů klubu. Zachyceny jsou zde Ferrari, Lamborghini či Astony Martin, nechybí ani Lexusy LFA a Mercedesy-Benz SLS. Z Lamborghini je třeba upozornit na Murciélago LP670-4 SuperVeloce China Limited Edition, tato desetikusová edice byla speciálně určena pro čínský trh. Mezi Ferrari se zase vyjímá Enzo, které bylo vyrobeno jen v 400 exemplářích.

Spatřit je možné také mnohé vozy značky Pagani – Zondy F, Zondu R, ale také Zondy Cinque. Dvě z pěti vyrobených exemplářů Zondy Cinque patří členům tohoto klubu.

V neposlední řadě nechybí ani Bugatti Veyron či Koenigsegg Agera.

David Bureš
Diskuze (5)
1. 4. 2012 14:45
Re: cina uz davno nie je trh kde sa vyvazaju len lacne sra.c
Chtěl jsem poukázat na jinou věc. V číně je obrovská propast mezi vyšší vrstvou a ostatními lidmi. Zatímco majitelé továren kupují luxusní auta ,tak dělník v nich žije za dolar na den. Takto to funguje ve většině odvětvích. Pobřežní část číny je na tom relativně dobře a už se zde mají lépe i ostatní lidé ,ale vnitrozemí je úplně jinde. Jakmile by se dostal dělník v továrně nebo prodavač v obchodě na úroveň průměrného čecha tak by se ekonomika číny zhroutila. Čína v podstatě profituje jen na tom svém kapitalisticko-komunistickém zřízení. Protože díky diktatuře tam dělník dělá za 10 centů na hodinu a drží u toho hubu. Zaveď tam plnohodnotnou demokracii a kapitalismus a číná se ocitne v občanské válce.
Avatar - 4hill
1. 4. 2012 01:57
Re: cina uz davno nie je trh kde sa vyvazaju len lacne sra.c
Jen díky tomu že jim přenecháváme naši práci s vidinou snadného zisku či stěhujeme výrobu kvůli levným provozním nákladům bude z číny supervelmoc.Země která nezná svobodu projevu,nemá ekologické cítění či sociální ohledy vůči svým vlastním lidem.Přijde doba kdy nám a našim dětem nebude zle jen z jejich jedovatých hraček..kupředu levá.. :no:
Avatar - idam.i
1. 4. 2012 00:10
Re: cina uz davno nie je trh kde sa vyvazaju len lacne sra.c
Neviem.čo presne o Číne vieš,ale asi to nebude nič moc.Treba sa zobudiť a zistiť ako to frčí vo svete.Keď sa známi v Číne pýtali,prečo vyvážujú taký mizerný tovar,tak sa len smiali. Povedali,že čo si kto objedná to aj dostane.Ale tie habraky čo vyvážajú u nich doma už nikto nechce,tak sú radi,že to majú kde ešte voziť.Spomeńme si na Kórejske auta a dnes sa nestíhame diviť.Bohužial nás takto o pár rokov prevalcujú aj Čínske auta a nebude nám z toho do smiechu. :-(
31. 3. 2012 21:58
Re: cina uz davno nie je trh kde sa vyvazaju len lacne sra.c
Ano bude tam spousty těch luxusních aut, pak dlouho nic a pak povozy s koňmi, rikše a auta starší 100 let. Přesně jako třeba v rusku.
Avatar - 3_diamanty
31. 3. 2012 10:51
cina uz davno nie je trh kde sa vyvazaju len lacne sra.cky
za par rokov tam bude viac luxusnych a sportovycch aut ako v celej europe :yes:

india tiez rastie pekelnym tempom :yes: