Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Panda XL: Fiat 500X bude mít bratříčka

Michal Fokt
Diskuze (6)
Proslýchá se, že malé SUV Jeep a jeho stylová varianta Fiat 500X budou mít ještě třetího sourozence. Ponese označení Panda XL a měl by být z trojice největší.

Není žádným tajemstvím, že automobilky Fiat a Chrysler chystají pro oba subjekty velmi důležitý model - malé SUV nebo chcete-li crossover, jenž se objeví v nabídce nejen značky Jeep, ale i Fiat, kde využije nejen design, ale i označení kultovní pětistovky - 500X.

Oba modely budou stát na nové platformě Small Wide, neměly by ale být osamoceny. Německý Auto Bild nyní potvrzuje zprávy z jara letošního roku, že Fiat využije tento technický základ minimálně ještě pro jeden další model. Ten zatím nese pracovní označení Panda XL (tedy nikoli Panda X, jak se hovořilo dříve) a mělo by se jednat o vůz s pohonem jak předních, tak všech čtyř kol. Není ale zatím jisté, zda bude mít karoserii větší, než Fiat 500X, jak se dříve spekulovalo.

Jedná se o potvrzení informací o dalším rozšiřování modelové řady Panda, žádné bližší informace o velké XL Pandě k dispozici nejsou, ví se ale, že se bude vyrábět spolu se zmíněným Jeepem a 500X v italské továrně Melfi a to už na začátku příštího roku, oficiální představení se tak dá očekávat ještě letos, nejpozději pak zkraje roku 2014.

Michal Fokt
Diskuze (6)
3. 6. 2013 12:58
Re: Raději nějaké kombi..
Asi špatně, konkurence pro podobnou velikost auta už jezdí a prodává se, stejně jako ty kombíky.....
Avatar - Misanick
3. 6. 2013 07:37
Re: Raději nějaké kombi..
Nabízí je jiné značky, kde je trh už beztak přesycený. Fiat hledá svou skulinku jinde.
Avatar - Jaros71
3. 6. 2013 01:01
Raději nějaké kombi..
Náhrada za kombíky Mareu a Stilo nikde?? :no:
Ty by vytrhly FIAT rozhodně víc..zoufale chybí!!
2. 6. 2013 19:30
Re: Jak se tuhle psalo v jedné diskuzi:
>:D :yes:
2. 6. 2013 15:34
Re: Jak se tuhle psalo v jedné diskuzi:
>:-[]