Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paradox: Chcete nové Ferrari? Pak pro italskou automobilku nesmíte pracovat!

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Společnost z Maranella si na výběru svých zákazníků dává hodně záležet. Marketingový šéf nyní prozradil, že speciální auta značky nesmí vlastnit ani samotní zaměstnanci.

Enrico Galliera je jednou z nejklíčovějších postav v automobilce Ferrari a ne náhodou se mu přezdívá „Dr. Ne“. Právě on totiž rozhoduje, kdo bude mít příležitost vlastnit nejnovější vozy z limitované edice Ferrari.

„Poptávka převyšuje nabídku. Musíme tedy určit kritéria, kterými vyfiltrujeme vhodné zákazníky,“ přiznává Galliera s tím, že limitované edice jsou od počátku připravovány jako dárek pro loajální klienty.

Nyní zástupce automobilky prozradil další zajímavost. Vozy se vzpínajícím se koněm ve znaku si totiž nemohou pořídit ani samotní zaměstnanci společnosti. Toto kriterium má jednu jedinou výjimku, kterou tvoří jezdci závodící pro tovární tým Ferrari v šampionátu Formule 1. „Při omezené výrobě a dlouhé čekací lhůtě by od nás nebylo férové, aby si vozy rozebírali zaměstnanci,“ uvádí Galliera.

Když se objevilo nové LaFerrari Aperta, Galliera se společně se svými kolegy zeptal asi dvou stovek zaměstnanců, zdali by o tento sporťák měli zájem a koupili si jej. Všichni bez váhání odpověděli, že ano. Marketingový šéf italské automobilky přiznal, že říkat lidem ne je nejtěžší část jeho práce.

Připomeňme ještě kuriózní zprávu, která svět obletěla zhruba před měsícem. Italové odmítli nové LaFerrari Aperta prodat svému jinak váženému zákazníkovi, protože se svou sbírkou aut zkrátka příliš chlubí. Nepomohlo mu ani to, že již několik prestižních modelů vlastní.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Avatar - beibej
20. 7. 2017 16:11
taky mám plnej slamník
>:D >:D >:D >:D
no jasně, typyckej zaměstnanec má ve slamníku padesát mega >:D
20. 7. 2017 14:07
marketing
bežní to neriešia a nebežní poriešia :-)
20. 7. 2017 10:27
Vono je to spíš navopak!
Kdo tam dělá, tem to auto nechce. Zlatý Medvědi! ;-)
[odkaz]