Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pařížská premiéra Loganu kombi potrvzena

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Podle týdeníku Automobilwoche potvrdil mluvčí Renaultu informace, týkající se dalších modelů značky Dacia. Nejbližším přírůstkem bude kombi verze modelu Logan, která má být z 80 % totožná se ženevskou studií Steppe.

V plánech Carlose Ghosna, šéfa koncernu Renault, hraje Dacia důležitou roli. Do roku 2009 má Renault představit celkem 26 nových modelů a staronová značka Dacia bude na trh uvádět modely, které nemají své předchůdce, takže existuje předpoklad, že jimi přebere zákazníky jiným výrobcům.

Mluvčí Renaultu tento týden v Paříži potvrdil, že Renault chystá rozšíření modelové palety hned o několik dalších karosářských verzí, vycházejících ze současné Dacie Logan. První z nich bude verze Logan kombi, která má být z 80 % totožná se ženevskou studií Steppe. Premiéra se uskuteční již na podzimním pařížském autosalonu.

V plánu je také hatchback se vzhůru výklopnou zádí a pick-up. Oficiálně nepotvrzenou infomací je podle Automobilwoche příprava minivanu na bázi Dacie Logan.

Koncept Dacia Logan Steppe je k vidění v naší ženevské příloze, špionážní fotografie nového kombi jsme zveřejnili nedávno.

Ondřej Láník
Diskuze (6)