Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Parkovací videoseriál (13. díl): Parkování po japonsku

David Bureš
Diskuze (4)
Černý pásek v karate podmínkou.

Japonci bojují s nedostatkem prostoru už několik desítek let. Řešením jsou malé domy, malá auta, malé nároky. A právě s automobily je spojen následující problém; když je někde chcete zaparkovat, stále kolem nich zbývá několik centimetrů nevyužitého prostoru. Proto Japonci vynalezli nový způsob parkování, aby tyto centimetry byly využity.

A jak parkování po japonsku funguje? Stačí dojet k dostatečně velkému parkovacímu místu, zastavit, vystoupit z auta a pořádně se napřáhnout směrem k volné mezeře, do které se vůz (v přiloženém videu například BMW řady 5 E39) prudkým pohybem umístí. Stačí dostatečná přesnost a kolem takto zaparkovaného auta není žádný nevyužitý prostor.

Následně stačí automobil zamknout a odejít. Parkovací senzory už v zemi vycházejícího slunce nejsou třeba. Podmínkou je však znalost místních bojových umění.

Pokud vám toto řešení nevyhovuje, nezbývá než doufat, že Nissan uvede na trh čtyři roky starý koncept Pivo 2, jehož kola bylo možné otočit o 90°. Díky nim se tato studie do volných parkovacích míst jednoduše zasunula.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - DawQa
2. 10. 2011 09:35
Re: perfektne :D
Přesně, ale jak si k obědu nedám guláš se šesti, tak mi to moc nejde. Je to energeticky náročné >:D
Avatar - Sonny Crockett
1. 10. 2011 21:01
Re: perfektne :D
To je jenom o cviku, nic víc
1. 10. 2011 19:12
Re: perfektne :D
tak to skús >:-[]
Avatar - 3_diamanty
1. 10. 2011 17:31
perfektne :D
uz len sa naucit takyto silny uder a neposkodit si pritom auto :yes: