Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paroubek: Se silničním zákonem něco uděláme

Ondřej Láník
Diskuze (124)
"Je to příklad nedobré práce ministerstva dopravy. Tento zákon mně vadil už když vznikal. Byla to chyba, protože tento zákon je postaven na staré a chybné lidovecké tezi třikrát a dost a je to zákon, který je dosti drastický." uvedl premiér.

Již druhý den platnosti nového silničního zákona zazněla z úst premiéra Paroubka pochybnost nad novým předpisem. Místopředseda ODS Ivan Langer již na začátku týdne uvedl, že pokud by bylo na nich, silniční zákon by ihned zrušili.

"Je to příklad nedobré práce ministerstva dopravy. Tento zákon mně vadil už když vznikal. Byla to chyba, protože tento zákon je postaven na staré a chybné lidovecké tezi třikrát a dost a je to zákon, který je dosti drastický. Pokud budeme mít vliv na vládu, slibuji, že s tímto zákonem něco uděláme." zaznělo v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Paroubek také přislíbil spolupráci s ODS na změnách zmírňujících zákon, který vstoupil v platnost tento víkend.

Premiér připustil možnost jisté amnestie na přestupky dle nových pravidel."Je tam určitá možnost abolice, milosti, kterou by mohla poskytnout vláda, tedy jakési amnestie na přestupky," řekl Paroubek s tím, že by chtěl, aby už do dnešní zasedání vlády měl ministr dopravy Milan Šimonovský tuto možnost promyšlenu. "To by mohlo platit několik týdnů do té doby, než bude provedena novela tohoto zákona," upřesnil premiér.

Diskuze:
Myslíte si, že by se bodový systém měl zmírnit?

Ondřej Láník
Diskuze (124)