Pět tipů, jak o dovolené nepřijít o auto ani cennosti v něm

Prezentace klienta
Zloději rádi číhají v dovolenkových destinacích na turisty. Na co si tedy dát pozor, abyste před nimi ochránili svoje vozidlo a cennosti v něm?

1.      Pokud opouštíte zaparkované auto, nikdy si v něm nenechávejte na viditelném místě žádná zavazadla, nemluvě o cennostech a dokladech. Týká se to například i jízdního kola, které můžete mít upevněné na nosiči. Vždy jej pro jistotu zamkněte, a to i tehdy, když od vozu odcházíte pouze na několik minut.

2.      Při odchodu od auta se vždy ujistěte, že je zamčené. Při použití dálkového ovládání se vám může stát, že zloději použijí rušičku, která znemožní uzamčení vozidla.

3.      Na cestách po světě si také dejte pozor na falešné policisty. Většinou mají na sobě reflexní vestu s nápisem „Policie“ v jazyku dané země, takže působí seriózně. Po vystoupení z vozu se vám však může stát, že na vás zaútočí a pokusí se vám ukrást cennosti či rovnou celé auto.

4.      Zbystřete i tehdy, pokud vozidlo před vámi nečekaně prudce zabrzdí. V některých typech aut je prudké brzdění vyhodnoceno jako kritický stav, při kterém se dveře odemknou. Komplic řidiče pak využije chvilkového rozptýlení, náhle otevře vaše dveře či kufr a odcizí například kabelku nebo jiné zavazadlo.

5.      Pozor si dejte i na to, když začnete mít krátce po rozjezdu technické problémy. Může to totiž znamenat, že vám byla propíchnuta pneumatika a zanedlouho se ve vaší blízkosti objeví dodávka či tzv. náhodní kolemjdoucí, kteří budou až příliš ochotní vám pomoci.

Budete-li se držet těchto rad, pravděpodobnost toho, že se stanete obětí zlodějů, se výrazně sníží. Abyste si však mohli být 100% jisti, že majitelem svého auta zůstanete pouze vy, zabezpečte si jej zabezpečovacím systémem VAM. Jedná se o 6cestný elektromechanický zabezpečovací systém, který vaše vozidlo ochrání před použitím rušiček signálu GPS/GSM/GPRS, čtečky kódů, dálkových ovládání nebo duplikátu klíče, výměnou spínací skříňky, řídicí jednotky motoru či palubní desky. Znamená to, že vaše vozidlo bude v bezpečí před každým možným způsobem krádeže.

O zabezpečení aut říká více Richard Vámoš, majitel společnosti VAM system, která se specializuje na zabezpečení vozidel: „Z vlastní zkušenosti doporučuji pro zabezpečení auta výlučně systémy, které nevysílají ani nepřijímají žádný signál či frekvenci. Zabezpečení pouze jedné části ve vozidle však také není dostatečné. Je potřeba, aby zabezpečení chránilo několik částí, ideálně na různých místech. Proto jsme vyvinuli náš zabezpečovací systém VAM, který blokuje pod mechanickou kombinací až 6 věcí najednou.“

Společnost VAM system vyvíjela vlastní zabezpečovací systém několik let tak, aby byl opravdu nepřekonatelný. Svědčí o tom i statistiky – z 500 aut zabezpečených systémem VAM, které se zloději pokusili ukrást, se krádež nepovedla ani v jednom případě.

Více o výhodách zabezpečovacího systému VAM si můžete přečíst na: www.vamsystem.cz.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly