Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peterbilt 579: Sestavte si vlastní tahač v aplikaci pro iPad

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Zákazníci a příznivci severoamerické značky Peterbilt si nyní mohou sestavit model 579 podle svých představ i na iPadu.

Peterbilt 579 měl světovou premiéru v roce 2012 a v loňském roce bylo uvedeno provedení Epiq, které je zaměřeno na snížení provozních nákladů. V nabídce své značky tato modelová řada figuruje především jako tahač pro dálkovou silniční dopravu, ale k dispozici jsou i verze vhodné pro montáž účelových nástaveb.

Zájemci o tento model si mohli doposud finální podobu vozidla podle svých potřeb nakonfigurovat klasicky za pomoci prodejce nebo využít konfigurátoru dostupného na oficiálním webu značky Peterbilt.

Nyní uvádí Peterbilt Motors Company svůj oficiální konfigurátor prostřednictvím Apple App Store jako bezplatně dostupnou aplikaci i pro iPad.

Jorge Medina, ředitel marketingu značky Peterbilt, k této nové aplikaci uvedl, že představuje zábavný způsob pro navržení nejrůznějších konfigurací vozidel modelové řady 579 a odhaluje zároveň i její univerzálnost, kdy lze vedle nejrůznějších provedení tahačů sestavovat i vozy různými nástavbami od sklopné korby až po speciál pro odtahové služby.

Sestavení vozidla začíná volbou mezi tahačem a podvozkem pro nástavbu, následuje konfigurace podvozku od 4x2 po 6x4 a výběr motoru.

Široké možnosti individualizace pak nabízí kabina, která je v několika délkách s řadou nejrůznějších doplňků a samozřejmostí je možnost výběru barvy exteriéru i provedení interiéru.

Výslednou podobu svého Peterbiltu 579 si může uživatel iPadu uložit nebo odeslat e-mailem přímo do automobilky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)