Peugeot 508: Lví král

Prezentace klienta
Před několika měsíci vplula na český trh nová vlajková loď značky Peugeot: nový Peugeot 508. Svérázný model překvapil nejen příznivce a stávající zákazníky automobilky, ale přilákal i klienty, kteří dosud o vozech francouzské provenience neuvažovali.

Ve srovnání s původní generací „pětsetosmičky“ došlo přímo k designové revoluci. Ta přinesla nízkou kompaktní karoserii, svalnatě působící exteriér, sebevědomý postoj, luxusní interiér s precizním zpracováním… Nový Peugeot 508 jasně naznačuje, že se vydal směrem k prémiovému segmentu.

Radikální fastback

Ačkoli původní model vyznával designovou klasiku konzervativního segmentu manažerských vozů, jeho nástupce zvolil cestu proti proudu. Z čtyřdveřového sedanu přešel Peugeot 508 na kombinaci karoserií typů kupé a fastback. Nový design je velice atraktivní a je zřejmé, že o klienty nebude mít nouzi, což dokazuje i fakt, že značka Peugeot už tři měsíce po uvedení nového vozu na trh hlásila přes 10 tisíc objednávek. Přední strana vozu působí impozantně až agresivně. Při pohledu z profilu jsou proporce naopak elegantně vyvážené. Linie střechy je nízko posazená, ladně plynulá, jak to bývá u prémiových vozů. Tvar dotvářejí úzké prosklené plochy odhalující bezrámové dveře. Vzadu najdeme horizontální leskle černý pás zasazený mezi trojrozměrná zadní Full LED světla. Jejich intenzita se přizpůsobuje dennímu světlu či tmě, takže barevné lví drápy světel jsou neustále vidět. A pokud nový Peugeot 508 působí slibně zvnějšku, interiér v ohromujícím dojmu nijak nezaostává.

Nezaměnitelný interiér

Kabina vozu je majestátní tak, jak se na vlajkovou loď sluší. Odhaluje třetí generaci koncepce Peugeot i-Cockpit s ještě výraznějšími displeji a propracovanějšími detaily. Velmi zajímavý je plně konfigurovatelný přístrojový panel s šesti různými režimy zobrazení. Součástí nového i-Cockpitu je systém Amplify, kterým si nastavujete prostředí v kabině, jako jsou parametry přehrávání hudby, intenzita a barvy osvětlení, vůně a funkce masážních sedadel. Kromě toho si pomocí něho volíte režim řízení podle toho, preferujete-li sportovní, komfortní či úspornou jízdu.

Šelma vidí v noci

Očekáváte-li přehršel podpůrných prvků řízení, určitě nebudete zklamaní. Peugeot 508 nabízí například adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, automatické přepínání dálkových světel, systém automatického nouzového brzdění, aktivní varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, aktivní systém sledování mrtvého úhlu, rozpoznávání dopravních značek, systém udržování vozu v jízdním pruhu… a můžeme pokračovat, protože seznam technologií pečujících o vaše bezpečí a pohodlí zdaleka nekončí. Jedna exkluzivita v tomto segmentu však zasluhuje, abychom se jí věnovali blíže. Jedná se o systém nočního vidění. Peugeot 508 za svou schopnost vidět v noci vděčí infračervené kameře. Pomocí ní rozezná ve tmě osoby a zvířata před vozem a v blízkosti krajnice a to až do vzdálenosti 200 metrů, tedy dál, než dosáhnou potkávací světla. Spatří-li živou bytost, zobrazí její siluetu na digitálním přístroji. Kromě pocitu bezpečí pocítíte i vzrušující zážitek z vnímání temné krajiny očima nočního tvora.

Síla skrytá pod kapotou

Zřejmě vás nepřekvapí, že vládce modelové řady dostal ty nejlepší motory, kterými značka Peugeot aktuálně disponuje. Jedná se o pohonné jednotky poslední generace patřící mezi elitu na trhu z hlediska výkonnosti, spotřeby paliva a emisí CO2. Z nabídky šesti benzínových a dieselových motorů s výkony od 130 po 225 koní si vybere i ten nejnáročnější řidič. Na konci letošního roku přibude i pohon Plug-in Hybrid, který slibuje spotřebu paliva jen 2 litry na 100 km. Více na www.peugeot.cz.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly