Peugeot 508: Působivý zvenku i zevnitř

Prezentace klienta

Peugeot 508, vrcholný model nabídky značky Peugeot, se objevil na českém trhu loni v září. Originální vůz odvážného designu s nezaměnitelným interiérem i-Cockpit si okamžitě získal přízeň zákazníků i odborné veřejnosti.

Ohromil nekonečně dlouhým seznamem dostupných asistenčních systémů i bohatou nabídkou motorizací. Nenechal nikoho na pochybách, že je na dobré cestě směrem k prémiovému segmentu.

O sportovně-elegantním vzhledu nového modelu Peugeot 508 už bylo napsáno a řečeno mnoho. Pryč je klasika typická pro konzervativní segment manažerských vozů. Nová generace se vydala proti tradičním principům a do tržní kategorie, potýkající se s dlouhodobou stagnací, přinesla čerstvý vítr. Ostrý až agresivní výraz, elegantně protažené linie ve stylu sportovních vozů, bezrámové dveře, nízko posazená kapota... To jsou kroky, kterými nová „pětsetosmička“ rozvířila manažerskou šeď. A zdá se, že právě to je jejím tajemstvím úspěchu!

Zaujmout na první pohled: Splněno!

Pokud si designéři nového Peugeotu 508 dali za cíl dosáhnout ohromujícího prvního dojmu, mohou si říci, že mise byla splněna. Stvořili dechberoucí design a vůz, za kterým se každý ohlédne. Interiér ale objevíte až na druhý pohled, a přitom je neméně důležitý! Je však třeba říci, že i tomu byla věnována patřičná pozornost, zejména pak kvalitě zpracování, ergonomii, a luxusním materiálům. Dominantou interiéru je Peugeot i-Cockpit, poznávací znak nových vozů značky.

Nezaměnitelný interiér

Kabina Peugeot i-Cockpit se poprvé objevila u modelu Peugeot 208 v roce 2012. Model 508 ale uvádí zcela novou, už třetí generaci. K hlavním komponentům tohoto systému patří kompaktní volant, velká kapacitní desetipalcová HD dotyková obrazovka a vyvýšený přístrojový panel s displejem s vysokým rozlišením a úhlopříčkou 12,3 palců. Tento panel je plně konfigurovatelný, nabízí šest různých režimů zobrazení. Středová dotyková obrazovka je dokonale zabudovaná do palubní desky. Doplňuje ji sedm přepínačů ve tvaru klavírních kláves, které jsou originálně začleněné do palubní desky a umožňují přímý trvalý přístup k hlavním funkcím pro uživatelský komfort. Ovládají rádio, klimatizaci, navigaci, nastavení parametrů vozu, telefon, mobilní aplikace a i-Cockpit Amplify.

Amplify vnímá vaši náladu

Za příplatek může být nový Peugeot 508 vybaven systémem i-Cockpit Amplify, díky němuž jsou k dispozici dva plně konfigurovatelné styly prostředí nazvané „Boost“ a „Relax“. Podle vaší nálady si tak zvolíte buď povzbuzující, nebo relaxační prostředí v kabině. Následně se automaticky nastaví parametry přehrávání hudby, intenzita a barvy osvětlení, vůně a funkce masážních sedadel. Kromě toho si pomocí systému Amplify volíte režim řízení dle toho, preferujete-li sportovní, komfortní či úspornou jízdu. Kabina vozu se tak stává místem poskytujícím stimulující a intuitivní zážitek z řízení.

Dynamická, přesto úsporná jízda

Zřejmě vás nepřekvapí, že vládce modelové řady dostal ty nejlepší motory, kterými značka Peugeot aktuálně disponuje. Jedná se o pohonné jednotky poslední generace patřící mezi elitu na trhu z hlediska výkonnosti, spotřeby paliva a emisí CO2. Z nabídky šesti benzínových a dieselových motorů s výkony od 130 po 225 koní si vybere i ten nejnáročnější řidič. Na konci letošního roku přibude i pohon Plug-in Hybrid, který slibuje spotřebu paliva jen 2 litry na 100 km. Více na www.peugeot.cz.

Prezentace klienta

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly