Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 607 Paladine vezl francouzského prezidenta po Champs Elysées

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Velkolepé přehlídky Francouzi milují, stejně tak jako své automobilové značky. I když jsou francouzské luxusní modely v Evropě ve stínu německých aut, čas od času se na některém autosalonu Citroën, Peugeot nebo Renault pochlubí studií, která míří vysoko.

Stalo se tak i před sedmi lety v Ženevě, kdy byla představena studie landauetu Peugeot 607 Paladine. Před několika dny ji využil nový prezident Nicolas Sarkozy k pompézní cestě do Elysejského paláce.

Automobil vyrobený pro Peugeot karosárnou Heuliez je novodobým landauetem - státnickou limuzínou s otevřenou kabinou nad zadními sedadly. K modernímu otevřenému automobilu patří skládací pevná střecha - v případě Paladine dvoudílná - na které se Heuliez specializuje. O půl metru prodloužená šestsetsedmička měří na délku 5,4 m. Prototyp má luxusně vybavený interiér s minibarem a knihovnou, který může sloužit jako pojízdná kancelář.

Peugeot 607 Paladine byl k mimořádné cestě zapůjčen z firemního muzea, kde už opět čeká na další podobnou událost.

Ondřej Láník
Diskuze (13)
23. 5. 2007 16:20
Re: a co kenedy?
Mas naprostou pravdu. Byt sefem jeho ochranne sluzby tak nespim. Navic nepredpokladam, ze kdyz ten kousek vytahli z muzea, ze ma aspon zakladni pancerovani. Museli ho navlict do neprustrelny vesty a jeste se modlit. Prezident Francie ma tolik nepratel, ze kdokoliv tady placa neco o mirumilovnosti Evropy je blazen. Milion lidi, kilometry dlouha trasa mezi obydlenymi budovami - at je rad ze tuhle maskaradu prezil, idealni prilezitost pro Sakaly a Muhammady si ho vzit na musku!
23. 5. 2007 13:36
Re: a co kenedy?
Co vymýšlíš za blbosti, tady nejsme v USA, kde psycholog má svého psychologa. A kvůli tomu, že je teď prezident, tak 4 roky nesmí na veřejnost?? To chce klid. Diskutujme raději o autě, které je opravdu krásné :yes: :yes:
Avatar - da_b0mb
23. 5. 2007 12:00
Re: a co kenedy?
Placas blbosti! Stejne se do toho auta musi nejak dostat a nejak z nej...To by nemohl ani na ulici