Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot Design Contest 2007: finále

Michal Fokt
Diskuze (4)
Známe desítku nejlepších kreací čtvrtého ročníku známé designérské soutěže Peugeotu.

Francouzská automobilka učinila před několika lety velmi vstřícný krok vůči všem designérům na volné noze a studentům designu. Vyhlásila soutěž o nejlepší koncept vozu se lvem ve znaku s tím, že vítězný projekt bude dopracován modeláři automobilky do stádia studie a představen celému světu na významném světovém autosalonu. Může si snad designér přát víc?

Pokud po konkrétním umělci „neskočí“ koncern PSA sám, o publicitu a tím pádem i zájem zaměstnavatelů si autor návrhu asi nebude moci stěžovat.

V letošním, již čtvrtém ročníku, již bylo vybráno deset finalistů, kteří si nejlépe poradili se zadáním P.L.E.A.S.E. innovate!

Peugeot designéry vyzval, aby stvořili originální auto s atributy P.L.E.A.S.E.: Pleasurable, Lively, Efficient, Accesible, Simple a Ecological. Letos bude vítěz obdarován navíc šekem na 6000 euro a protože se na letošním ročníku podílí i výrobce herní konzole Xbox, vítězný projekt se objeví i příštím vydání videohry. A aby toho nebylo málo, vznikne i malý model vozu, jenž bude vystaven letos v září na autosalonu v Frankfurtu. Vítěz soutěže bude znám už za měsíc.

Michal Fokt
Diskuze (4)
16. 2. 2007 16:20
<b class="smile14"><b>:yes:</b></b>
:yes:
14. 2. 2007 15:41
:-)
jj - soutez jiz skoncila - vitezem se stal autor auta Flux - Mihai Panaitescu z Italie - [odkaz] cesky dizajner Jan Hrbek se svym autem Erectus - [odkaz] - skoncil "mezi zvysnymi 20"
Avatar - Pekelná Micinka
14. 2. 2007 14:03
ART
Tyhle kreace, které vznikají v soutěži jsou vždy originální a rozhodně podněcují fantazii... Myslím, že spousta profesionálních designérů by se mohla poučit. :-)