Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot připravuje koncept pro Paříž. Prý je výjimečný a radikální

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Hvězdou stánku francouzské automobilky bude na pařížském autosalonu kombík 508, těšit se ale můžeme i na jednu nepřehlédnutelnou vizi.

Trochu to vypadá, že se nad pařížským autosalonem stahují mračna. Již nyní víme, že na výstavišti neuvidíme celou řadu velkých automobilek: Ford, Lamborghini, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Subaru, Volvo či Volkswagen se říjnového autosalonu zcela jistě nezúčastní.

Neúčasti konkurentů jistě s radostí využijí domácí automobilky včetně Peugeotu. Ten prý na výstaviště přiveze výjimečný a radikální koncept. Zřejmě nebude tak odvážný jako vize Peugeot L750 R Hybrid Vision GT, kterou automobilka zhotovila pro herní sérii Gran Turismo, ale i tak se prý máme na co těšit.

V jednom z rozhovorů nastínil přípravu konceptu Jean-Philippe Imparato, generální ředitel společnosti. O dalších detailech už se ale nerozpovídal. Naopak potvrdil, že Peugeot do Paříže přiveze kombík 508. Je prý hodně podobný liftbacku, vyšší střecha v zadních partiích ale přinese větší porci zavazadlového prostoru, navíc se očekává široká škála pohonných jednotek.

Imparato dále pohovořil o elektrifikované strategii pro příští roky. Francouzská automobilka chce od roku 2019 nabídnout elektrifikovanou verzi každého svého modelu. Očekává se, že větší automobily dostanou plug-in hybridní pohon, menší pak čistě elektrický. Zatímco VW má svou rodinu I.D., Francouzi žádný speciální čistě elektrický model neplánují.

„Koupíte nový Peugeot a vyberete si motor pro vaši potřebu. Nabídka se liší v závislosti na dané zemi, s čímž se musíme vypořádat. Tak jsme připravili modulární platformu a vy si vyberete, co vám vyhovuje nejvíce. Každý nový vůz bude nabízen ve třech provedeních: benzin, diesel a elektrifikovaná varianta,“ uvedl v interview lídr značky.

Jen připomeňme, že brány pařížského autosalonu se veřejnosti otevřou čtvrtý říjnový den, my vám ale čerstvé informace přímo z místa dění přineseme ještě dříve. Koncept pro herní titul Gran Turismo si můžete připomenout v níže přiloženém videu.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (0)