Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot RCZ View Top Concept: S nebem nad hlavou

Michal Fokt
Diskuze (7)
Magna Steyr udělala z kupé Peugeot RCZ polokabriolet, jenž by mohl pomoci rozšířit portfolio jeho zákazníků o milovníky jízdy bez střechy.

Rakouská firma Magna Steyr přiveze do Ženevy zajímavý "tuning" kupé Peugeot RCZ. Připravila pro něj speciální plátěnou střechu, v níž jsou umístěny neobvykle tvarované skleněné panely. Je uchycena v kolejničkách, zakomponovaných do rámu dveří a díky nim je možné celou konstrukci stáhnout a složit až za přední sedadla a vytvořit tak polokabriolet, což je řešení, vcelku běžně používané už desítky let u menších aut kvůli cenové nenáročnosti, protože není nutné provádět zásadní změny v konstrukci automobilu.

Magna Steyr tomuto řešení říká View Top a složení nebo natažení trvá poměrně dlouhých 12 sekund, na druhou stranu asi nebudete při tomto úkonu nuceni jet maximálně rychlostí ostřejší chůze. Rakušané View Top prozatím prezentují jako koncept, pokud se setká s pozitivním ohlasem, je velmi pravděpodobné, že jej začne běžně nabízet a to možná i prostřednictvím prodejní sítě Peugeot. Pak už by asi nic nemělo bránit použití podobného řešení i pro jiné typy automobilů.

Jediné, co budete s View Top muset oželet, je (volitelně karbonová) střecha se dvěma stylovými "bublinami". Také dojde ke zmenšení prostoru pro hlavu a zadní sedadla, kde byl problém se posadit už nyní, budou v "kabrioverzi" použitelná skutečně pouze k odložení tašky. Tohle všechno se ale dá kvůli možnosti vychutnat si nebe nad hlavou oželet, co říkáte?

Michal Fokt
Diskuze (7)
Avatar - Stejsn
5. 3. 2013 10:01
Re: ?
Zadek to má na opačné straně než předek. Otázka ale je, na které straně to má předek...
4. 3. 2013 21:01
Re: ?
co zajít na oční ;-)
4. 3. 2013 21:01
Re: Peugeot Targa
JJ super nápad, jednoduché a celkem levné řešení (polo)kabrioletu ;-)
Avatar - Misanick
4. 3. 2013 19:02
Re: ?
No vzadu přece >:D .
Avatar - PeterLuk
4. 3. 2013 14:13
Re: Peugeot Targa
:yes: :yes: