Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot v Goodwoodu představí 208 GTI 30th Anniversary

Ondřej Chamilla
Diskuze (9)

Letos je to třicet let, co se začal vyrábět legendární Peugeot 205 GTI. Při této příležitosti vznikne limitovaná edice ideového nástupce 208 GTI s názvem 30th Anniversary.

Na minuloročním festivalu rychlosti v Goodwoodu se slavnostně představil výborný Peugeot RCZ-R, letos můžeme na stejném místě čekat odhalení jiného sportovního vozu se lvem ve znaku. Třicet let od začátku výroby vozu 205 GTI se model 208 GTI dočká výročního modelu 30th Anniversary. Nebude se ovšem jednat o statickou prezentaci, automobil uvidí návštěvníci rovnou v akci při tradičním goodwoodském závodu do vrchu.

Konkrétní specifikaci vozu však zatím neznáme. Jisté ovšem je, že malý ostrý hatchback bude poháněn přeplňovanou šestnáctistovkou, která by mohla dostat větší výkon. Chytří nejsme ani z jediného prozatím dostupného obrázku, pro více detailů si tedy budeme muset počkat maximálně do 27. června, kdy velkolepá akce začíná. Pokud by však třicetiletá edice dostala nějaká přiostření, jistě by to mezi fanoušky hothatchů bylo vítané.

Ondřej Chamilla
Diskuze (9)
Avatar - Glaukos
18. 6. 2014 15:44
Re: Vlajka
to jsou fotky obyčejného GTi
Avatar - xjara
18. 6. 2014 14:23
Re: Vlajka
Bile auto na fotce ma zase francouzkou.
Avatar - 3_diamanty
18. 6. 2014 13:20
Re: Vlajka
je to britska vlajka :-)

anglicka vyzera takto [odkaz]
Avatar - 3_diamanty
18. 6. 2014 13:18
britska vlajka
tak to uz hej... to mozem :yes: aky maly detail a hned to auto lepsie vyzera >:D

tesim sa na goodwood a hlavne na jaguar XE ... ktory bude bezpochyby najvacsou hviezdou tohto festivalu rychlosti :yes: pomery v strednej triede sa hodne zmenia a co bolo doteraz skvele uz bude len priemerne :yes: jaguar stanovi opat nove meritka ... podobne ako XF XJ a F type ;-) uz sa neviem dockat novej masinky od jagu ... cas zrazu bezi hrozne pomaly ... su to doslova muky .... neostava nic ine len vydrzat tych par dni este :yes:
18. 6. 2014 10:17
Re: Vlajka
Bude představen v Goodwoodu, proto tam je anglická vlajka.