Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot vyhlašuje čtvrtý ročník on-line designérské soutěže

Ladislav Čermák
Diskuze (6)
Pod názvem P.L.E.A.S.E. innovate! vyhlašuje Peugeot další ročník tvůrčího klání internetových uživatelů, jehož výsledky budou prezentovány na frankfurtském autosalonu 2007

Již téměř 9000 originálních projektů se sešlo v dosavadních třech ročnících stylistické soutěže, vyhlašované Peugeotem exkluzivně pro uživatele internetu. Letos při příležitosti pařížského autosalonu vyhlásili zástupci značky čtvrtý ročník, pod názvem P.L.E.A.S.E. innovate! Uživatelé jsou vyzváni, aby vzali čistý list papíru, originální nápad a stvořili auto, které bude P.L.E.A.S.E., tedy Pleasurable, Lively, Efficient, Accesible, Simple a Ecological. Motivace pro vítěze je jako vždy silná - jeho projekt bude zrealizován v životní velikosti, vystaven na frankfurtském autosalonu a jako bonus přiloží Peugeot šek na 6000 €. Protože se na letošním ročníku podílí i výrobci herní konzole Xbox 360, vítězný projekt bude jezdit i v příští autíčkové hře pro Xbox! Do třetice se projekt dostane do sériové výroby jako malý model.

Návrh pro letošní ročník má být reálný ve smyslu schopnosti fungovat v reálném světě. Měl by ale i pobavit a myslet na to, že bude vystupovat ve videohře. Tvůrce by neměl zapomenout ani na potěšení z jízdy i z pohledu na hotový výtvor. Doufejme, že stejně jako minule, se v soutěži prosadí i čeští tvůrci.

Soutěž bude probíhat v pěti fázích:

1.design:

Počátkem září bylo vyhlášeno téma, od 6.10. do 4.12.2006 lze zasílat soutěžní náměty na adresu www.peugeot-concours-design.com.

2.výběr:

Mezi 14. a 22. prosincem 2006 bude zveřejněno 30 nejlepších projektů, vybraných porotou. Poté bude probíhat hlasování na internetu a v tisku a deset finalistů bude vybráno mezi 22. a 26.1.2007

3.oznámení vítěze:

V půlce března bude zveřejněno jméno vítězného projektu na výše zmíněném webu. Pak šéf Peugeotu, Frédéric Saint-Geours osobně předá cenu "La Griffe" vítězi na firemním stánku ženevského autosalonu.

4.realizace:

Období mezi dubnem a zářím 2007 bude mít Peugeot na výrobu modelu v životní velikosti a Xbox na jeho zapracování do videohry.

5.odhalení:

Za rok ve Frankfurtu pak bude hotový model 1:1 slavnostně odhalen.

Ladislav Čermák
Diskuze (6)
Avatar - Pierro
2. 10. 2006 11:36
co to má znamenat??
Proboha, co za * tady zadělal celou stránku??? redakce prosím dělejte s tím něco!!!! :-!