Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeoty 306 a 406 Break pro podnikatele

Michal Fokt
Diskuze (1)
Peugeot nabízí zákazníkům možnost přestavby modelů 306 Break a 406 Break na montážní vozidlo.

Peugeot nabízí zákazníkům možnost přestavby modelů 306 Break a 406 Break na montážní vozidlo.

Francouzská automobilka rozšířila řady těch, kteří nabízí podnikatelům možnost přestavby osobních automobilů na montážní, u něhož se ponechává černobílá SPZ, a zároveň lze uplatnit nárok na odpočet DPH. Toto lze provést u Peugeotu 306 Break za 16 000 korun včetně DPH, u modelu 406 Break totéž přijde na 17 000 Kč.

Úprava vozidla spočívá v přidání posuvné přepážky za druhou řadou sedadel. Ta umožňuje také posuv do prostoru vzniklého sklopením druhé řady sedadel, takže lze v případě potřeby nákladový prostor zvětšit až k předním sedadlům. Nákladový prostor je vybaven úchyty pro připevnění případné speciální výbavy. Tuto přestavbu na montážní vozidlo nabízí Peugeot taktéž u modelu Partner.

V technickém průkazu budou tyto automobily zapsány jako „osobní automobil M1 montážní“. Uznání odpočtu daně závisí na posouzení finančního úřadu, zda majitel vozidlo využívá k uskutečnění svých zdanitelných plnění. Zákonem o DPH č. 17/2000 Sb., kterým je změněn zákon č. 588/1992 Sb., dle ustanovení §19 odst. 4, je u výše uvedených vozidel (osobní, kategorie M1, provedení SP, podskupina montážní – MV) umožněno uplatnit nárok na odpočet daně na vstupu při jeho pořízení.

Michal Fokt
Diskuze (1)