Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Philippe Varin se stane šéfem ACEA místo Marchionneho

Jan Mička
Diskuze (3)
Šéf koncernu PSA Philippe Varin nahradí Sergia Marchionneho ve funkci prezidenta Evropské asociace výrobců automobilů.

Již dříve byla koncernem PSA potvrzena zpráva od odchodu Varina z funkce jeho šéfa. Ten je plánován pro příští rok, Varinovo místo převezme Carlos Tavares, bývalý šéf automobilky Renault. Nejvyšší postava koncernu PSA se však o práci bát nemusí. Počínaje novým rokem totiž nastoupí do funkce prezidenta Evropské asociace výrobců automobilů (ACEA), kde nahradí Sergia Marchionneho.

Jeho role přitom nebude nikterak jednoduchá. Varin totiž nastoupí do funkce v době, kdy se automobilovému trhu v EU příliš nedaří. Za prvních deset měsíců letošního roku se prodalo přibližně 10,3 milionu vozů, což značí meziroční propad o tři procenta.

Co se PSA týče, je jeho partnerství Dongfeng Motor Group doprovázeno zájmem čínského investora o změnu ve vedení koncernu. Tak se také stane – v lednu nastoupí do představenstva PSA Carlos Tavares, který se v průběhu příštího roku stane nejvyšší instancí francouzského automobilového gigantu. Partnerství mezi PSA a Dongfeng si dává za cíl rozvor prodejů na čínském trhu, s čímž také souvisí jednorázové navýšení jmění až o čtyři miliardy eur.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - Dinar
12. 12. 2013 09:55
Re: Co tak může udělat člověk, který
Kankunen to vyjádřil možná zbytečně expresivně, ale šéf PSA v čele ACEA, to je velmi signifikantní pro současný stav v jednom z nejdůležitějších průmyslových odvětví. Ale pokud někdo věří na rčení o kozlech a zahradnících, může být spokojen. ;-)
Avatar - KANKUNEN
12. 12. 2013 07:30
Co tak může udělat člověk, který
ve funkci šéfa dostal PSA akorát pod vodu. V PSA je mrdník vyvíjejí to co nikdo nechce a co lidi chtějí mají ošizené.