Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pick-up Day: Nová Toyota Tundra

Ondřej Láník
Diskuze (51)
Ve srovnání s prvními japonskými automobily, které se před mnoha lety prosazovaly na obsazeném trhu USA, je Tundra mamutem. Nová generace přerostla tu první o další palce všemi směry a patří tak opět mezi největší full-size trucky trhu.

V Chicagu se představila také druhá generace obrovského pick-upu Toyota Tundra. Ve srovnání s prvními japonskými automobily, které se před mnoha lety prosazovaly na domácími automobilkami obsazeném trhu USA, je Tundra mamutem.

Nová generace přerostla tu první o další palce všemi směry a patří tak opět mezi největší full-size trucky amerického trhu.

Japonci už dávno v USA nejen prodávají, ale také vyrábějí, konstruují i navrhují své modely pro největší automobilový trh světa. Řízení celého projektu nové Tundry mělo na starost vedení americké Toyoty v jižní Kalifornii, vývoj zajišťovalo technické vývojové centrum v Michiganu, design vznikal v kalifornském Newport Beach a výroba je situována do výrobních kapacit v Indianě a Texasu.

První model tohoto jména přišel na trh v roce 1999 a již tehdy znamenal velký úspěch, ačkoli tento segment automobilového trhu nebyl pro Toyotu příliš známý. Vše se nakonec povedlo na výbornou a nyní se představuje druhá generace, která má vnější rozměry 5809 x 2029 x 1940 mm a rozvor 3700 mm! Pohon budou obstarávat osmiválce 4,7 V8, 5,7 V8 a motor 4,0 V6. Dva větší motory budou dodávány s novou šestistupňovou automatickou převodovkou pro těžké pick-upy.

Na trh se novinka dostane nejdříve na začátku roku 2007.

Ondřej Láník
Diskuze (51)
10. 2. 2006 21:26
Re: ...
Jo, přesně, napsal jsi to přesně - to by to dopadlo, kdyby se ty krávy mohly odírat o železa v kravíně... to by sis ulevil a měl bys díru v sedadle jedna dvě :-) Dostávaj speciální výživu a také se musí speciálně činit jejich kůže...
10. 2. 2006 21:03
Re: ...
Z hověziny... dokonale zpracované, vybraný kousky... u premiovek máš dokonce sedadlo dělaný jen z jednoho kusu, aby se nelišila ani struktura kůže. Nebo sis myslel, že tam šešívaj ještěrky >:D