Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pick-up z ledu s technikou Chevroletu Silverado (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Canadian Tire pro své reklamní účely nechala vytvořit pick-up, jehož karoserie byla cela vyrobena z ledu.

Hlavním cílem ledového pick-upu společnosi Canadian Tire bylo přitáhnout pozornost k autobateriím schopným odolávat extrémním teplotám. V reklamním spotu je tedy vedle pick-upu hlavní hvězdou ještě baterie MotoMaster Eliminator Ultra AGM.

Základem ledového pick-upu byl podvozek sériového pick-upu Chevrolet Silverado včetně náprav pohonné jednotky a převodovky. S ohledem na stavební materiál karoserie byl pick-up vybaven speciálním odvětráváním motorového prostoru, aby jeho kapota neroztála dříve než skončí natáčení.

Na podvozek Silverada byl namontován pomocný ocelový rám, který sloužil jako opora pro kusy ledu, z nichž byla vyrobena nová karoserie, která měla údajně hmotnost 4990 kg.

Během testovací jízdy, uskutečněné 12. prosince 2013, ujel ledový pick-up 1,6 km průměrnou rychlostí 20 km/h. Tyto hodnoty nejsou nijak závratné, ale představují nový rekord pro pojízdné ledové sochy.

Ledový pick-up, jehož karoserie byla vytvořena ve firmě Icecultures, je v současnosti již minulostí, protože po ujetí pár kilometrů a natočení potřebných záběrů pro reklamní spot byl ponechán svému osudu a jeho ledová karoserie se během 40 hodin rozpustila.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)