Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Piëch zůstane předsedou dozorčí rady VW, než dorazí Golf VIII

David Bureš
Diskuze (59)
Akcionáři Volkswagenu letos odhlasovali, že Piëch bude předsedou dozorčí rady automobilky do prosince 2016.

Ferdinand Piëch se do důchodu ještě rozhodně nechystá. V rozhovoru pro německý bulvární nedělník Bild am Sonntag předseda dozorčí rady VW Group uvedl, že by ve své funkci rád vydržel do doby, než bude představena další generace Volkswagenu Golf.

Piëch podle svých slov požádal předsedu představenstva Volkswagenu Martina Winterkorna, zda by mohl představit příští generaci Golfu. Ten nejnovější, Golf VII, se přitom začal oficiálně prodávat tento víkend.

„Nový model Golfu obvykle přichází jednou za pět až sedm let. Alespoň do té doby budu krýt Winterkornovi záda jako předseda dozorčí rady,“ řekl Piëch, který letos v dubnu oslavil 75. narozeniny.

Letos v dubnu přitom akcionáři automobilky odhlasovali, že Piëch bude jednat jako předseda dozorčí rady VW Group ve svém třetím období, které potrvá do prosince 2016. Piëch tedy neplánuje odejít z funkce ještě před koncem tohoto období.

Piëch rozhovory poskytuje jen zřídkakdy, jeho názory jsou tak zveřejňovány jen málokdy. Německému nedělníku uvedl, že se bojí dopadů klesajících prodejů v jižní Evropě na Volkswagen. „Obáváme se regionů jižně od Alp a na západ od Rýna. Stěží si všimnete růstu, nebo poklesu pěti procent v Německu, ale zaznamenáte dvoutřetinový pád ve Španělsku,“ říká Piëch.

Podle Piëcha by měl koncern prostor pro další automobilku, která potřebuje restrukturalizaci. VW Group letos získal plnou kontrolu nad Porsche a Ducati. V minulosti Volkswagen projevil velký zájem o italskou Alfu Romeo, která nyní patří Fiatu.

V době, kdy Piëch šéfoval Volkswagenu, z automobilky odešlo několik uznávaných pracovníků. Piëch přiznává, že lituje jediného odchodu, a to designéra Petera Schreyera, který z koncernu odešel ke korejské automobilce Kia. „Neměli jsme ho nechat odejít,“ tvrdí nyní předseda dozorčí rady VW na adresu nynějšího šéfdesignéra Kie.

David Bureš
Diskuze (59)
Avatar - Hammunasakra
14. 11. 2012 13:06
Re: Hodně kyselá bude dneska Citronka
Ano - "styl" autoprůmyslu opravdu OVLIVNIL - bohužel ;-)
PS: Možná byste si VY měl přečíst CO všechno "napáchal" (NEbude to úplně "přesné" přirovnání - ale je to podobné jako byste chtěl "oslavovat" doktora Železného (kdysi) z TV Nova. Evidentně schopný inteligentní člověk, který "zbloudil"/se dal na scestí. Kdysi (jasně NADprůměrný, velmi nadějný) poté VELMI úspěšný, ale...
..tak ca to samé je Ferdinand Piëch - dnes ho (články jeho "nečestností" z běžného tisku = tedy ty "odhalené" by se vám NEvešly na stěnu pokojíčku ;-) ) "oslaVWovat" je "smutně tragické" :-|
Pěkný den přeji (a Boha "pustá" snad doufám NEjsem /zato F.P. tak na 99,999% ano/ - a "tlachání" /písničku Jive Talkin"/ mám docela RÁDA :-)
Avatar - Hammunasakra
14. 11. 2012 12:57
Re: Přeji zdravý rozum do dalšího funkčního období
Pamatuji si (bohužel) i to co se mi NE"hodí" (a nejen od VÁS ;-)
PS: Nojo, já vlastně ještě ani nemám řidičák.. :-)
PPS: A že NEdovedete "rozpoznat" KOLIK tam má Lukas K. chyb a CHYBek - to vám vizitku moc NEzlepšuje.. ;-)
Avatar - white label
14. 11. 2012 11:12
Re: Přeji zdravý rozum do dalšího funkčního období
Je mi jasné, že s tím musíš mít praktické zkušennosti velmi bohaté, na rozdíl od praktických zkušenností s auty o kterých jen čteš a z toho čtení si pamatuješ jen to, co se ti zrovna hodí... ;-)
Avatar - Dinar
14. 11. 2012 10:19
Re: Hodně kyselá bude dneska Citronka
:-O :*) >:D >:D Prosím, už dost, vždyť ty jsi úplně mimo, "...více zaslouží lidé co mají OPRAVDOVÝ "vztah" k autům (konstruktéři apod.) - F.P. je JEN (velmi) drsný manažer..."
Tohle jsem opravdu nečekal, ty o Piechovi vůbec nic nevíš, prosím, něco si o tomto konkstruktérovi s vizemi, který svými konsktrukrétskými počiny výrazně ovlivnil úspěch značek Porsche nebo Audi přečti... tímto komentem ses skutečně odkopala, bohapustá tlachalka. :-!
14. 11. 2012 03:37
Re: Přeji zdravý rozum do dalšího funkčního období
Něco konstruktivního a nejlépe konkrétního na čem by se dala navázat diskuze? Nezastírám že jsem prozatím nevyléčený optimista, ale na druhou stranu převracení a útočení ve smyslu: když nevím co, tak z toho udělám létání pod stropem, mi přijde jako zahořklost.