Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pininfarina v Ženevě 2004

Vitek
Italská karosárna Pininfarina se prezentovala v Ženevě jako partner velkých automobilek, který je připraven nejen navrhnout design interiéru a exteriéru, ale dovést konstrukci nového vozu až k sériové výrobě a případně ji také zajistit.

Ferrari 612 Scaglietti, Maserati Quattroporte

V nedávné době Pininfarina odkoupil vývojové kapacity firmy Matra Automobile a dále vytvořil společný podnik s automobilkou Volvo, který bude vyrábět otevřené vozy přímo ve Švédsku. Další joint-venture na výrobu střešních systémů se jmenuje Open Air System a Italové se v tomto případě pustili do spolupráce s německým Webastem.

Jedna z dceřiných firem vyrábí prototypy studií u Paříže. Z nedávných výsledků práce firmy D3 jmenujme prototyp Renault Modus nebo Citroën C-Airlounge.

Na stánku Pininfariny byly prezentovány nové modely, na jejichž přípravě (nebo výrobě) se firma podílela. K vidění byly čtyři Ferrari včetně nového 612 Scaglietti, Maserati Quattroporte, nová Alfa Romeo Spider a GTV, Daewoo Nubira a Tacuma, Ford Streetka, Hyundai Matrix a Jaguar X-Type Wagon.


Vitek