Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Plán pražského magistrátu: Obří kruhový objezd kolem Muzea

Aleš Jungmann
Diskuze (12)
Radnice hlavního města se prý nechala inspirovat Londýnem.

Kruhový objezd by měl navázat na plánované zklidnění (zúžení) magistrály, které chce radnice zavést v plném rozsahu po spuštění provozu v tunelu Blanka. Zatěžkávací zkouškou však projde magistrála už brzy: o prázdninách se experimentálně zúží na dva pruhy. Tomuto tématu se ještě budeme na našich stránkách věnovat.

Myšlenka kruhového objezdu kolem Muzea se však nezdá být příliš šťastná. Výhrady proti ní má i dopravní expert profesor Petr Moos z fakulty dopravní pražského ČVUT. „Vznikne tak ostrov, do něhož bude mířit mnoho lidí, který navíc úplně změní charakter horní části Václavckého náměstí,“ řekl dnes deníku MF Dnes. Magistrála se dnes musí popasovat s neobyčejně vysokou intenzitou dopravy, vždyť celkově jí projede denně klidně 100 tisíc aut. Po zprovoznění tunelu Blanka by se měla zátěž snížit na asi 60 tisíc aut. „To je stále obrovská intenzita, kterou bude místo i nadále trpět,“ dodává Moos.

Součástí projektu by byl i návrat tramvají na Václavské náměstí. Ty by pomohly obsloužit prostor náměstí, kde jsou v současné době relativně dlouhé docházkové vzdálenosti na MHD. Tramvaje by se z náměstí však musely ve směru na Vinohrady nějakým způsobem dostat, což by znamenalo přejet kruhový objezd. Při takovýchto intenzitách nepřipadá v úvahu úprava dopravními značkami, pomoci by musely semafory.

Aleš Jungmann
Diskuze (12)
Avatar - white label
21. 4. 2012 00:27
Re: Kruhový objezd
Jistě a zase je tu šance na další pražský unikát - kruháč se semafory... a jako bonus další zákázka (na ty semafory) navíc... >:-[]
Avatar - Kolouš
20. 4. 2012 23:34
Re: trolejbus
* kdyz tu Prahu tak nemusis, tak proc se o ni furt staras? Neni clanek pod kterym bys nejel na svy moravsky vlne. Proc v Praze zrusili trolejbusy? Asi proto aby Te nasrali!!!
Nevim o tom, ze kdyz se tu pise o Nosovicich, nebo Brne, ze by se hned vyrojily komentare zesmesujici moravu. Clanek o Praze a sup: petrumr uz zase cpi siru a zluc. Jsi chudak!
Avatar - Pekelná Micinka
19. 4. 2012 19:44
D*vka pro turisty
Navrhuji úplné zrušení MHD a jeho náhradu (M)ID, protože to je jediná, plně demokratická forma dopravy. Dále úplnou stavební uzávěru na stavbu na zelených plochách, dovybavení Blanky filtračními systémy, atd. atd.
19. 4. 2012 18:10
Re: Kruhový objezd
Správně. A rovnou i Smetanovo divadlo, že, pro něj platí totéž.
Avatar - beibej
19. 4. 2012 16:50
Zklidnění magistrály
Navrhuji aby při zkušebním dvouproudovém provozu každý kdo pojede celou cestu držel klakson. Třeba by pak výsledek studie ukázal, že nejde o dobrý směr kterým se ubírat.