Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Plány Mitsubishi: Mnoho crossoverů, žádné sedany, konec Pajera

Ondřej Chamilla
Diskuze (16)
Generální ředitel Mitsubishi Osamu Masuko se v rozhovoru pro Automotive News rozvyprávěl o budoucnosti značky. Ta bude stavět na crossoverech a vozech 4x4, naopak sedany nejsou na pořadu dne.

Mitsubishi, to nejsou pouze terénní modely, vzpomeňme si na sedany Galant či Lancer a hlavně sportovní deriváty jako je Evo. Generální ředitel japonské automobilky, Osamu Masuko, se nyní rozvyprávěl o budoucnosti značky, přičemž nastínil, že sedany nejsou na pořadu dne, a to z jednoho zásadního důvodu – Mitsubishi nemá partnera, který by jim pomohl s vývojem a snížil náklady. Jednání proběhlo s Renaultem, to však ztroskotalo a nyní není žádná další možná spolupráce na obzoru.

Značka tedy vsadí na crossovery, přičemž alespoň v rámci USA přijde první model na podzim roku 2017. Má se jednat o vůz ve stylu BMW X4, tedy jakési SUV s náznakem kupé, které zaplní mezeru mezi Outlanderem a Outlanderem Sport. Předělaný Outlander přijede po roce 2017, nový Outlander Sport pak v roce 2019. Všechny vozy budou nabízeny s konvenčními motory či plug-in hybridním pohonným ústrojím, Outlander Sport však také jako elektromobil.

V neposlední řadě se pak Masuko vyjádřil rovněž o nástupci modelu Pajero. Kvůli tlakům na spotřebu paliva prý Mitsubishi s pokračováním tohoto vozu nepočítá, a to je podle nás veliká škoda.

Ondřej Chamilla
Diskuze (16)
2. 12. 2015 14:55
Re: konec Pajera - smutné
No jasne. Mne stacilo, kdyz jsem dostal pokutu za parkovani pred vlastnim domem na nespevnene plose 8-s
2. 12. 2015 14:23
Re: konec Pajera - smutné
Přeci do svého vlastního lesa. :-)
2. 12. 2015 14:22
Re: konec Pajera - smutné
O konci G se mluví už hodně, hodně dlouho. Ale pořád tu je. Takže kdo ví.
Avatar - robertPLUS
2. 12. 2015 10:29
Pajero
Pajero je stejne uz teraz samonosny, nie? Tak zas taka skoda to nieje..
ja uz svojho rebrinaka mam ( www.onoffroads.com ), a ako tak pozeram asi ho z ruky nedam..
2. 12. 2015 09:55
Re: konec Pajera - smutné
Za par let bude v Evrope jenom beton a asfalt a zbyla priroda bude bud park ve meste, nakupnim centru, nebo rezervace se zakazem vjezdu. Bydlim ve meste a vubec nevim, kam bych s offrodem jel uz dneska - kde jeste neni zakaz vjezdu do lesa pro verenost.