Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Plat šéfa Daimleru se loni zdvojnásobil na 8,8 milionu eur

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Celkově firma na odměny šestičlenného představenstva vynaložila 25,8 milionu eur, zatímco v roce 2009 to bylo pouze 11,8 milionu eur.

Plat generálního ředitele německého automobilového koncernu Daimler Dietera Zetscheho se loni díky zlepšeným hospodářským výsledkům více než zdvojnásobil na zhruba 8,8 milionu eur (téměř 214 milionů Kč). Podle agentury DPA to vyplývá z údajů, které dnes firma zveřejnila.

Výrazně si loni polepšili také další vrcholní představitelé podniku. Celkově firma na odměny šestičlenného představenstva vynaložila 25,8 milionu eur, zatímco v roce 2009 to bylo pouze 11,8 milionu eur.

Automobilka minulý měsíc oznámila, že loni hospodařila s čistým ziskem 4,7 miliardy eur po ztrátě 2,6 miliardy eur v předchozím roce, kdy byly výsledky těžce zasaženy světovou hospodářskou a finanční krizí. Předpověděla rovněž, že celosvětová poptávka po automobilech bude v letošním roce pokračovat v růstu.

Společnost Daimler je známá především produkcí luxusních automobilů Mercedes-Benz. Firma je také světovou jedničkou ve výrobě nákladních automobilů. Divize Mercedes-Benz Cars, která zahrnuje značky Mercedes-Benz, Smart, AMG a Maybach, již dříve upozornila, že v letošním roce počítá s rekordním prodejem.

Zetsche minulý týden v rozhovoru pro německý list Bild uvedl, že Daimler hodlá v letošním roce kvůli silné poptávce vytvořit přes 10.000 nových pracovních míst, z toho 4000 pozic v samotném Německu. Automobilka na konci loňského roku zaměstnávala po celém světě přes 260.000 lidí, z toho zhruba 164.000 v Německu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)