Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pneumatiky – klíčový faktor pro bezpečnou jízdu

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Věděli jste, že technologie Continental významně přispívají k bezpečnosti na silnicích?

Pneumatiky – klíčový faktor pro bezpečnou jízdu.

Nejde jen o vlastnosti vozidla, pneumatiky jsou totiž zodpovědné přibližně za polovinu kvality celkového jízdního výkonu. Zejména významně přispívají k přesnosti, trakci za mokra nebo životnosti. Jednoznačně se proto vyplatí investovat do prémiových pneumatik, zejména u starších vozů, kde nejsou k dispozici moderní asistenční systémy jako ESP. Při brzdění na mokru totiž dokáží zajistit až 19% zlepšení. Navíc mají nižší valivý odpor než nízkonákladové pláště a šetří tak více paliva. Celá řada produktů Continental je neustále optimalizována pro zajištění maximální bezpečnosti a výkonu.

ContiSilent™ - technologie pro snížení hluku pneumatik

  • Méně hluku uvnitř vozidla při jízdě na jakékoli vozovce
  • ContiSilent™ funguje za každého počasí
  • Jízdní vlastnosti a charakteristiky zůstávají nezměněny
  • Žádný negativní vliv na životnost, zatížitelnost ani rychlost
  • Stejný způsob montáže i skladování jako u standardních pneumatik

Technologie ContiSilent™ Přináší jedinečné řešení v podobě vnitřního tlumiče z polyuretanové pěny, jenž po nalepení na vnitřní stranu pod běhounovou částí pneumatik díky svým unikátním vlastnostem působí tlumicím účinkem při jejich odvalování. Bez ohledu na povrch vozovky může být hluk v interiéru vozidla s pneumatikami vybavenými technologií ContiSilentTM nižší až o 9 dB, což přispívá k maximálnímu komfortu pasažérů. Není přitom nijak ovlivněna výkonnost ani další klíčové parametry pneumatik, jako jsou brzdění, handling nebo výkonnost na mokrém povrchu. Stejně tak mohou být pneumatiky s touto technologií montovány na jakýkoli typ vozidla bez zvláštních nároků na postup či speciální ráfky.

pneu continental pneu continental

ContiSeal™ - technologie zajišťující okamžité zacelení průpichů běhounu bez ztráty tlaku

  • Technologie ContiSeal™ snižuje následky poškození běhounu pneumatiky: otvory do průměru až 5 mm (např. po proniknutí hřebíku) se díky jedinečné technologii ihned utěsní
  • Neustálá mobilita a nezměněný kilometrový výkon – není třeba ihned zastavovat nebo měnit pneumatiku u krajnice (viz níže uvedené technické pokyny)
  • Za normálních okolností stejný jízdní výkon jako u pneumatik bez technologie ContiSeal™

Moderní řešení nečekaných defektů s ContiSealTM, technologií pro zacelení poškozených běhounů pneumatik. Až v 80 % případů, kdy je běhoun zvenčí narušen průpichem cizího předmětu o průměru do 5 mm, například hřebíkem, se dokáže jí vybavená pneumatika sama zacelit, a umožní tak řidiči pohodlně dojet do nejbližšího pneuservisu. Mezi rameny na vnitřní gumě pneumatiky je totiž umístěna vrstva unikátní viskózní tmelící látky. ContiSealTM buď vniklé těleso obklopí, a zamezí tak úniku vzduchu z pneumatiky, anebo v případě jeho vypadnutí zaplní a utěsní vzniklý otvor, aniž by došlo k poklesu tlaku vzduchu v pneumatice. Pláště s touto technologií si zachovávají vynikající jízdní vlastnosti standardních modelů Continental a lze je použít pro všechny typy vozů bez speciálních konstrukčních požadavků.

pneu continental pneu continental

Technologie zesílené bočnice umožňující pokračovat v jízdě i v případě defektu. Bez nutnosti rezervního kola.

  • Umožňuje jízdu rychlostí do 80 km/h s dojezdem 80 km i v případě defektu a ztráty tlaku
  • Není nutné vozit náhradní kolo
  • Kompatibilní se standardními ráfky
  • Úspora paliva (váha 4 SSR pneu < 5 standardních pneu)

Systém mobility SSR (SelfSupportingRunflat) zajišťuje dostatečný provoz v případě nečekaného úniku vzduchu. Klíčové je pro něj zesílení bočnice, jež i v případě poklesu tlaku v pneumatice umožní řidiči při rychlosti do 80 km/h ujet vzdálenosti až 80 km. Jelikož se jedná o velmi komfortní řešení a řidič si díky němu poškození pneumatiky nemusí ihned všimnout, je třeba doplnit SSR instalací funkčního systému kontroly tlaku, který poškození ihned ohlásí na přístrojové desce vozidla. Pneumatiky Continental se systémem SSR lze montovat na všechny standardní ráfky kol, umožní-li to schválení výrobce.

pneu continental pneu continental

Prezentace klienta
Diskuze (0)