Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se, jak akceleruje nejrychlejší Mitsubishi Evo světa. Jede téměř 300 km/h!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Mitsubishi Evo je mezi tunery jedním z nejvyhledávanějších modelů. Internetem nyní koluje video toho vůbec nejrychlejšího. Jak jízda bestie s výkonem přes 2000 koní vypadá?

Video se připravuje ...

Japonské Mitsubishi Evo někteří označují jako vůz s vynikající pohonnou jednotkou a průměrným interiérem. Koupíte jej z prostého důvodu, zkrátka chcete jet rychle. A právě to je důvod, proč tento vůz mají všichni tak moc rádi. Včetně tunerů, kteří se pouští do nejrůznějších výkonnostních úprav.

Mezi ně patří i řecká partička ExtremeTuners, která se svým výtvorem pochlubila ve videu a tvrdí, že právě jejich Evo IX je tím nejrychlejším na světě. Není těžké tomu věřit, vždyť tradiční sprint na čtvrt míle zvládá tenhle stroj za méně než osm sekund! Maximální rychlost se pak šplhá k 300 km/h.

Osmnáctistovku v útrobách doprovází robustní 91mm turbo a kompresní poměr je 15,8:1. Na videu můžete vidět, jak náročné je vůbec tento vůz na rovince zkrotit. Tvůrci úpravy ale věří, že čas jejich Eva by mohl být ještě lepší, během posledního testu totiž došlo k poškození převodovky. Další pokus o zlepšení budou mít již následující víkend na Maltě.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)