Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podle anglických dětí je mamka lepší řidič než taťka

David Bureš
Diskuze (24)
Anglické děti tvrdí, že jejich tatínkové jezdí moc rychle a agresivněji než jejich maminky.

K příležitosti Dne matek, který se ve Velké Británii letos slaví 18. března, se společnost GEM Motoring Assist zeptala asi 1.300 dětí, kdo z jejich rodičů řídí lépe. Celých 60 % dětí ve věku 5 až 16 let odpovědělo, že jsou šťastnější a uvolněnější, když je za volantem jejich máma.

Podle výsledků studie jsou matky ohleduplnější k jiným motoristům než otcové, je menší pravděpodobnost, že během jízdy dostanou vztek a tolik nepřejíždějí z jednoho pruhu do druhého. Na druhou stranu děti přiznávají, že maminkám během rozjezdu spíše zhasne motor, také mívají větší problémy s parkováním než tatínkové.

Pokud by si děti měly vybrat, kdo je poveze do školy, nebo ke kamarádovi domů, zvolily by raději svoji mamku. Sedm z deseti dětí dále přiznává, že jejich maminky si během řízení zpívají. Jízdy s mámou za volantem jsou také údajně klidnější. Děti také tvrdí, že jejich maminky mají hezčí auta než tatínkové.

Více než polovina dotázaných uvedla, že matky během jízdy neustále mluví, aby zabavily zbytek rodiny v autě. Otce pak podle dětí více zajímá, aby z bodu A do bodu B dojeli co nejrychleji. Dotázaní také tvrdí, že je větší pravděpodobnost, že nabourají jejich tátové než mámy.

Podle Davida Williamse, generálního ředitele GEM Motoring Assist je důležité, aby děti neviděly své rodiče jezdit rychle a agresivně. Takové chování by mohlo vést k tomu, že by jej děti považovaly za běžné a jednou by takovým způsobem mohly také řídit. Williams dále tvrdí, že je důležité, aby se děti v autech cítily bezpečně.

David Bureš
Diskuze (24)
20. 3. 2012 00:08
Re: trošku to v té anglii s tím liberalismem přehánějí...
No právě. Každá kategorie má trochu jiné chování a dopady na společnost. Líných řidičů bude asi nejvíc a to jsme pod tou druhou studií také diskutovali. A znovu to zde naznačila Kylie. Prostě jsou chlapi línější. Vadí mi, že se tyhle rozdílné skupiny míchají. Z těhle tří jsou ti líní nejméně nebezpeční. Prostě pohoda, klídek, kafíčko.
17. 3. 2012 22:50
Re: Řidič
>:D
Avatar - gld
17. 3. 2012 18:50
Re: trošku to v té anglii s tím liberalismem přehánějí...
Ja podľa tohto patrím asi do kategórie lenivých vodičov. Na poloprázdnom parkovisku pred obchodným centrom sa mi nie vždy chce dorovnávať presne medzi čiary. A čo? Keď je miesta dosť.. zvlášť keď bežím len pre polifku a som späť za 5 minút.
Avatar - Mikesus
17. 3. 2012 15:05
Řidič
Taky mi v Anglii přišlo, že když sedí žena na levé přední sedačce, je jízda bezpečnější
17. 3. 2012 14:48
Re: trošku to v té anglii s tím liberalismem přehánějí...
Když už jsem taháš parkování, tak lidé motají dohromady minimálně tři druhy řidičů. Neschopné řidiče, kteří ani pořádně zaparkovat nedokáží, bezohledné řidiče, kteří si myslí, že celé parkoviště je jen pro ně, a líné řidiče, kteří nějak ledabyle zaparkují a nezajímá je, jestli jsou nakřivo, uprostřed nebo metr od obrubníku.